Σκυλακάκης: Το ρίσκο των εκλογών πηγαίνει πλέον ακόμη πιο μακριά

«Πιο σημαντικό είναι να κάνουμε τη δουλειά, σε πολύ δύσκολους καιρούς»

by Times Newsroom

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης μίλησε στο συνέδριο του Economist και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι η προσφυγή στις κάλπες είναι ένα μακρινό ενδεχόμενο, το οποίο θα γίνει όταν είναι να συμβεί, με βάση το ελληνικό Σύνταγμα.

«Το ρίσκο των εκλογών πηγαίνει πλέον ακόμη πιο μακριά, όπως ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός. Θα έχουμε εκλογές όταν θα πρέπει να έχουμε, σύμφωνα με το Σύνταγμα. Ο πολιτικός κύκλος είναι για εμάς σημαντικός, αλλά πιο σημαντικό είναι να κάνουμε τη δουλειά, σε πολύ δύσκολους καιρούς», είπε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πορεία υλοποίησης του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης με τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς πόρους, τονίζοντας ότι δάνεια συνολικής αξίας άνω των 2,5 δις έχουν ήδη προεγκριθεί από τις ελληνικές τράπεζες για επενδυτικά projects.

Παράλληλα σημείωσε ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να δουλέψει μόνο αν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και τώρα πια αυτό γίνεται».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στον τρόπο της δημόσιας διοίκησης, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι «πάντα υπήρχε πρόβλημα, αλλά κανείς δεν είχε προσφέρει κίνητρα στη διοίκηση για να δουλέψει. Τώρα τα προσφέρουμε, με μπόνους παραγωγικότητας σε κρίσιμους τομείς».

Στο συνέδριο μίλησε και ο πρώην επικεφαλής του Euro Working Group ,Τόμας Βίζερ, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης παρέχει περισσότερα καρότα παρά μαστίγια, αποκαθιστώντας στη συνείδηση πολιτών και κυβερνήσεων τα προβλήματα που προκύπτουν από την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας όπως αυτή απορρέει από τη συμμετοχή σε μια νομισματική ένωση».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή