Slam Poems: Christodoulou / Theodoridis / Chytiris στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

by Times Newsroom

Μετά από μια πρώτη επιτυχημένη σύμπραξη στο ΚΕΤ τον περασμένο Οκτώβριο, ο Κωστής Χριστοδούλου (πιάνο), ο Γρηγόρης Θεοδωρίδης (κοντραμπάσο) και ο Στέφανος Χυτήρης (ντραμς) παρουσιάζουν το Slam Poems, ένα ολοκαίνουργιο αυτοσχεδιαστικό jazz τρίο. Η μουσική τους αγκαλιάζει ένα ευρύ φάσμα επιρροών, από τη free jazz μέχρι τον ιμπρεσιονισμό του Ravel ή τους “διαλογισμούς για πιάνο” και τις σιωπές του Borah Bergman.

 Γεννημένος το 1983, ο πιανίστας Κωστής Χριστοδούλου έλαβε μαθήματα jazz πιάνου από τον Σταύρο Λάντσια. Ως φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, παρακολούθησε μαθήματα με τους Γιώργο Κοντραφούρη, Δημήτρη Καλαντζή και Δήμο Δημητριάδη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, στο Τμήμα Jazz της Ακαδημίας Sibelius (2007-2008). Από τον Σεπτέμβριο του 2008, ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Απόσπασμα από τη δισκογραφία:

Το Πράγμα❞ / ❝The Thing❞ (2012)

 https://costischristodoulou.bandcamp.com/album/the-thing

 Ο κοντραμπασίστας Γρηγόρης Θεοδωρίδης εγκαταστάθηκε το 2011 στην Ολλανδία και σπούδασε τζαζ ερμηνεία στο Βασιλικό Ωδείο της Χάγης. Από το 2017, παίζει σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ, στη Νέα Υόρκη, το Τόκιο, τη Σαγκάη, το Λονδίνο, την Κοπεγχάγη. Έχει συνεργαστεί με αναγνωρισμένους μουσικούς της ευρωπαϊκής τζαζ — Juraj Stanik, Eric Ineke, Rik Mol, Attila Gyarfas, Thomas Maasz. Οι δύο τελευταίοι είναι μάλιστα μέλη του προσωπικού του trio.

Απόσπασμα από τη δισκογραφία:

Anapolontas❞ (2021)

 Ο Στέφανος Χυτήρης σπούδασε sound art στο Dartigton College of Arts του Devon (Αγγλία). Εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη όπου δούλεψε δίπλα στον Αμερικανό ντράμερ Michael Carvin. Συμμετέχει σε σχήματα των αυτοσχεδιαστικών σκηνών της Νέας Υόρκης και της Αθήνας. Αναπτύσσει προσωπικές δουλειές σε συνεργασία με τους Bram De Looze, Luca Rosenfeld, Daniel Carter, Dre Hocevar, Ingrid Laubrock, Todd Neufeld, Pascal Niggenkemper, Billy Mintz, Tony Malaby.

Απόσπασμα από τη δισκογραφία:

17 Takes❞ (2021)

 https://stephanoschytiris.bandcamp.com/album/17-takes


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com