Σλοβακία: Γνωστός λογοτέχνης ο δράστης της δολοφονικής επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Φίτσο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης πλησίασε τον Φίτσο για να του σφίξει το χέρι και άνοιξε πυρ εναντίον του.

by Times Newsroom

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ευρώπη η δολοφονική επίθεση σε βάρος του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο. Ο Φίτσο δέχθηκε πυροβολισμούς έξω από κτίρι εέπιτα από συνεδριάση της κυβέρνησης.

Δράστης της επίθεσης φέρεται να είναι ο διάσημος συγγραφέας και μέλος της αντιπολίτευσης, ο Juraj Cintula. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Cintula φώναξε προς το μέρος του Φίτσο, την ώρα που ο τελευταίος συνομιλούσε με υποστηρικτές του και όταν τον πλησίασε για να του σφίξει το χέρι, τότε άνοιξε πυρ εναντίον του.

O 71χρονος είναι ένας από τους ιδρυτές της λογοτεχνικής λέσχης DÚHA, το 2005. Μέχρι το 2016 ήταν πρόεδρος της λέσχης και έγραψε τρεις ποιητικές συλλογές. Από το 2015 είναι μέλος της Εταιρείας Σλοβάκων συγγραφέων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2016 εργαζόταν ως οδηγός σε εμπορικό κέντρο στο Λέβιτσε, τον τόπο καταγωγής του.

Ο Cintula – αριστερών πεποιθήσεων – φέρεται να κατείχε νόμιμα το όπλο, το οποίο έστρεψε κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού, ενώ συνελήφθη αμέσως μετά το αιματηρό επεισόδιο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com