Σοϊγκού: Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε πυρηνικά όπλα και να διατηρούμε τη μάχιμη ετοιμότητά μας

Το Κρεμλίνο διόρισε νέο αρχηγό του στρατού ξηράς τον Αλεξάντερ Λαπίν

by Times Newsroom

Η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει πυρηνικά όπλα και ειδικότερα την τριάδα των βαλλιστικών πυραύλων, των υποβρυχίων και των στρατηγικών βομβαρδιστικών, επειδή αυτά τα όπλα είναι η κύρια διασφάλιση για την κυριαρχία της, διαμήνυσε την Τρίτη (10/1) ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

«Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την πυρηνική τριάδα και να διατηρούμε τη μάχιμη ετοιμότητά της, αφού η πυρηνική ασπίδα ήταν και παραμένει η κύρια διασφάλιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα συνεχίσουμε επίσης να αυξάνουμε τις ικανότητες μάχης των αεροδιαστημικών δυνάμεων – τόσο σε όρους εργασίας των μαχητικών και των βομβαρδιστικών σε περιοχές όπου τα σύγχρονα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας είναι σε λειτουργία, όσο και σε όρους βελτίωσης μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων» ανέφερε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Το Κρεμλίνο διόρισε νέο αρχηγό του στρατού ξηράς τον Αλεξάντερ Λαπίν

Το Κρεμλίνο διόρισε τον στρατηγό Αλεξάντερ Λαπίν αρχηγό του στρατού ξηράς, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο TASS, παρά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί για τις επιδόσεις του στην Ουκρανία.

Ο Λαπίν, πρώην διοικητής της κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας, δέχθηκε σφοδρά πυρά από συμμάχους του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν αφού οι ρωσικές δυνάμεις εκδιώχθηκαν από την πόλη Λιμάν στην ανατολική Ουκρανία.

Ο διορισμός του ακολούθησε μια σειρά σαρωτικών αλλαγών στην ηγεσία του στρατού της Ρωσίας στη διάρκεια των 11 μηνών που διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Μετά την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τη Λιμάν ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ και ο ιδρυτής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν επέκριναν έντονα τον Λαπίν.

Ο Καντίροφ είχε δηλώσει ότι θα πρέπει να του αφαιρεθούν όλα τα μετάλλια και να σταλεί στο μέτωπο να πολεμήσει προκειμένου να ξεπλύνει τη ντροπή του με αίμα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή