Σοκαριστική μαρτυρία 20χρονου Ρώσου στρατιώτη: «Μερικοί από εμάς αυτοτραυματίζονται ή αυτοκτονούν για να γλιτώσουν»

«Όλοι είναι σε πανικό και θέλουν να φύγουν να γυρίσουν πίσω, αλλά δεν υπάρχει τρόπος», εξήγησε ο 20χρονος Ρώσος.

by Times Newsroom

Ο νεαρός Ρώσος στρατιώτης, που κρατείται αιχμάλωτος από τους Ουκρανούς, μίλησε στην Daily Mail, αποκαλύπτοντας ότι πολλοί συνάδελφοί του αυτοτραυματίζονται ή ακόμη και αυτοκτονούν, για να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου.

Ο μόλις 20 χρονών στρατιώτης λέει πως έγινε και ο ίδιος μάρτυρας δύο αυτοκτονιών στο μέτωπο. Όπως εξήγησε, πολλοί συμπολεμιστές του αυτοπυροβολούνται, ώστε να τους στείλουν πίσω στη Ρωσία.

«Όλοι είναι σε πανικό και θέλουν να φύγουν να γυρίσουν πίσω, αλλά δεν υπάρχει τρόπος», εξήγησε ο 20χρονος Ρώσος.

Μερικοί, ακόμη πιο απελπισμένοι, αυτοκτονούν, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν ούτε στην προοπτική του ταξιδιού επιστροφής στη Ρωσία. «Κατ’ αρχήν φοβόντουσαν», εξηγεί ο στρατιώτης. «Επίσης, δεν είχαν προμήθειες. Δεν υπήρχε ούτε φαγητό, ούτε νερό. Υπήρχαν μέρες που μας έδιναν μια μερίδα – κι αυτή λειψή – να την μοιραστούμε τρεις».

Ο νεαρός στρατιώτης κατάγεται από ένα μικρό χωριό και ο μόνος λόγος που πήγε να καταταγεί ήταν για να βγάλει κάποια χρήματα, προκειμένου να βοηθήσει την οικογένειά του. Όπως δήλωσε στην Daily Mail, η μητέρα του είναι επηρεασμένη από τη ρωσική προπαγάνδα. Ο ίδιος προσπάθησε να την μεταπείσει, όταν οι Ουκρανοί του επέτρεψαν, ως αιχμαλώτου, να έχει μια επικοινωνία μαζί της. Όπως λέει όμως ο 20χρονος, η μητέρα του δεν άλλαξε γνώμη.

«Όταν της είπα ότι όλα όσα βλέπει στην τηλεόραση είναι ψέματα, με ρώτησε αν μου είχαν δώσει κάτι, αν ήμουν υπό την επήρεια κάποιου ναρκωτικού, ή αν με είχαν υπνωτίσει», θυμάται.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com