Σουηδία: Βουλευτές ποζάρουν με την σημαία του ΡΚΚ – Είναι αντίθετοι στη συμφωνία με την Τουρκία

Έξαλλη η Σουηδή πρωθυπουργός

by Times Newsroom

Η Σουηδία μπορεί να ήρθε σε συμφωνία με την Τουρκία ώστε να λάβει μέτρα κατά των μελών του ΡΚΚ για να επιτραπεί η είσοδος στο ΝΑΤΟ, όμως Σουηδοί βουλευτές διαφώνησαν με αυτή την απόφαση, οπότε φωτογραφήθηκαν επίτηδες με σημαία του κουρδικού κόμματος.

Συγκεκριμένα, βουλευτές του αριστερού κόμματος κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας θερινών σχολείων για σουηδικά πολιτικά κόμματα στο νησί Γκότλαντ, πόζαραν με σημαίες του PKK, αλλά και του YPG και του κουρδικού γυναικείου ενόπλου κινήματος YPJ.

Η βουλευτής Λορίνα Ντελγκάδο Βάρας, μία μεταξύ αυτών που φωτογραφήθηκαν με τις σημαίες, καταδίκασε την υποκρισία της Στοκχόλμης απέναντι στις κουρδικές ομάδες στη Συρία που πολέμησαν την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. «Τώρα γυρίζουν το βλέμμα, για να έρθουν πιο κοντά στον δικτάτορα Ερντογάν. Όλα αυτά για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ», έγραψε στο Twitter.

Έτσι, η Σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον έγινε έξαλλη με την συγκεκριμένη κίνηση, καθώς έχει υποσχεθεί το ακριβώς αντίθετο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι δηλαδή θα μπουν στο «στόχαστρο» των αρχών τα μέλη των κουρδικών οργανώσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το κείμενο της συμφωνίας επιβεβαιώνει ότι η Στοκχόλμη και το Ελσίνκι θεωρούν το PKK τρομοκρατική οργάνωση και ότι οι δύο σκανδιναβικές χώρες δεσμεύονται να μην υποστηρίζουν διάφορες ομάδες που η Άγκυρα θεωρεί εχθρικές, συμπεριλαμβανομένου του κουρδικού ένοπλου κινήματος YPG στη Συρία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή