Σούνακ: Θα διορθώσω τα λάθη της Τρας

Σημειώνεται ότι ο Σούνακ έγινε και επισήμως πρωθυπουργός καθώς λίγο νωρίτερα ο βασιλιάς Κάρολος ο Γ' του ανέθεσε και επισήμως τον σχηματισμό κυβέρνησης

by Times Newsroom

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ δεσμεύθηκε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στη βρετανική πολιτική, κατά την πρώην ομιλία του έξω από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, σημειώνοντας επίσης ότι θα δώσει προτεραιότητα στις ανάγκες των πολιτών.

Σημειώνεται ότι ο Σούνακ έγινε και επισήμως πρωθυπουργός αφού λίγο νωρίτερα συναντήθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ με τον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος του ανέθεσε και επισήμως εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Αυτή τη στιγμή η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με βαθιά οικονομική κρίση», δήλωσε ο Σούνακ στην αρχή της ομιλίας του, σημειώνοντας ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας της Covid-19 είναι ακόμα αισθητός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρώην πρωθυπουργό Λιζ Τρας, η οποία παραιτήθηκε από το αξίωμα την περασμένη Πέμπτη, λέγοντας ότι ορθώς επιθυμούσε τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Τόνισε επίσης ότι θαυμάζει την αφοσίωσή της στο να εισάγει μεταρρυθμίσεις, επισημαίνοντας ωστόσο ότι έγιναν κάποια λάθη.

Επιπλέον, ανέφερε ότι εξελέγη πρωθυπουργός εν μέρει για να διορθώσει τα λάθη της Τρας, και αυτή η διαδικασία, όπως είπε, ξεκινάει άμεσα.

Έρχονται «δύσκολες αποφάσεις»

«Θα θέση την οικονομική σταθερότητα και σιγουριά στην καρδιά της κυβερνητικής ατζέντας», δήλωσε ο Σούνακ.

Υπογράμμισε, δε, ότι έχει μπροστά του «δύσκολες αποφάσεις», σημειώνοντας ότι δεν θα αφήσει την επόμενη γενιά να λύσει το πρόβλημα του χρέους.

Απευθυνόμενος στους πολίτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με μια αύξηση των τιμών ενέργειας και τροφίμων, ο Σούνακ, ο οποίος είναι ένας εκ των πλουσιότερων πολιτικών του βρετανικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για πολλούς Βρετανούς.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν πτοούμαι. Γνωρίζω την ευθύνη του αξιώματος που δέχθηκα [να αναλάβω] και ελπίζω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του», είπε.

«Στέκομαι λοιπόν εδώ μπροστά σας, έτοιμος να καθοδηγήσω τη χώρα μας προς το μέλλον. Να βάλω τις ανάγκες σας πάνω από την πολιτική και να καταφέρω να οικοδομήσω μια κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει τις πιο σημαντικές παραδόσεις της παράταξής μου. Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα», δήλωσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή