Σπάνια δημόσια εμφάνιση για τη σύζυγο του Κιμ Γιονγκ Ουν – Πήγε θέατρο με τη θεία του

«Το κοινό ξέσπασε σε ενθουσιώδεις επευφημίες, ζητωκραυγάζοντας»

by Times Newsroom

Μια σπάνια εμφάνιση πραγματοποίησαν σήμερα η σύζυγος και η θεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, του Κιμ Γιονγκ Ουν. Η οικογένεια που κυβερνά τη χώρα έχει διατηρήσει χαμηλό προφίλ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Η σύζυγος του Κιμ, η Ρι Σολ Γιου, και η θεία του, η Κιμ Κιονγκ Χούι, παρακολούθησαν μια παράσταση στο θέατρο Μανσουντάε στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ με αφορμή το σεληνιακό Νέο Έτος, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση.

Τελευταία φορά που η Ρι εθεάθη δημοσίως ήταν στις 9 Σεπτεμβρίου, την επέτειο της ίδρυσης του καθεστώτος, όταν συνόδευσε τον σύζυγό της σε επίσκεψη στο Παλάτι του Ήλιου Κουμσουσάν, όπου βρίσκονται οι ταριχευμένοι σοροί του παππού και του πατέρα του Κιμ.

«Το κοινό ξέσπασε σε ενθουσιώδεις επευφημίες»

«Όταν (ο Κιμ) εμφανίστηκε στην αίθουσα του θεάτρου με τη σύζυγό του, τη Ρι Σολ Γιου, ενώ ακουγόταν μουσική για την υποδοχή τους, το κοινό ξέσπασε σε ενθουσιώδεις επευφημίες ζητωκραυγάζοντας», όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA και αναμεταδίδουν Reuters και Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά φαίνεται η Ρι, φορώντας ένα μαύρο-κόκκινο παραδοσιακό φόρεμα, να συνομιλεί και να χαμογελά με τον Κιμ κατά τη διάρκεια της παράστασης και στη συνέχεια το ζευγάρι να ανεβαίνει στη σκηνή για να συγχαρεί τους καλλιτέχνες και να βγάλει φωτογραφία μαζί τους.

Οι εικόνες αυτές επιβεβαίωσαν επίσης την πρώτη από τον Ιανουάριο του 2020 εμφάνιση της θείας του Κιμ και πρώην υψηλόβαθμης αξιωματούχου του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, της Κιμ Κιονγκ Χούι, που παρακολούθησε την παράσταση καθισμένη δίπλα στη Ρι.

Η Κιμ Κιονγκ Χούι ήταν κεντρικό πρόσωπο στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης του νεαρού τότε ηγέτη, αλλά εξαφανίστηκε από τα μέσα ενημέρωσης αφού ο Κιμ έδωσε εντολή να εκτελεστεί ο ισχυρός σύζυγός της, ο Γιανγκ Σονγκ Ταεκ, κατηγορούμενος για προδοσία το 2013, πριν κάνει μια αιφνίδια επανεμφάνιση έξι χρόνια αργότερα.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NIS) της Νότιας Κορέας ανέφερε το 2017 ότι αντιμετώπιζε μια αδιευκρίνιστη ασθένεια εκτός Πιονγκγιάνγκ.

Η Ρι συγκέντρωνε κάποτε τη διεθνή προσοχή καθώς συχνά συνόδευε τον Κιμ σε κοινωνικές, επιχειρηματικές και στρατιωτικές εκδηλώσεις, σε απόλυτη αντίθεση με τον πατέρα του, τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο οποίος σπάνια εμφανιζόταν δημοσίως με κάποια από τις συζύγους του.

Η ίδια ήταν απούσα από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης για πάνω από ένα χρόνο πριν εμφανιστεί σε συναυλία πέρυσι τον Φεβρουάριο, τροφοδοτώντας τις εικασίες για την υγεία της και για πιθανή εγκυμοσύνη. Η NIS είπε σε βουλευτές ότι η ίδια προφανώς αποφεύγει τις εξωτερικές δραστηριότητες λόγω της COVID-19, αλλά ότι «παίζει καλά με τα παιδιά τους». Η υπηρεσία πιστεύει ότι ο Κιμ και η Ρι έχουν τρία παιδιά, αλλά ελάχιστα πράγματα είναι δημοσίως γνωστά για αυτά.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει επιβεβαιώσει κρούσματα COVID-19, αλλά έκλεισε τα σύνορά της και έχει λάβει αυστηρά μέτρα, όπως ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή