Spoken Maik #3 βραδιά spoken word με ανοιχτό μικρόφωνο

by Times Newsroom

Το spoken word, μορφή προφορικής ποίησης με στοιχεία βιωματικά, πολιτικά ή και σατιρικά, επικεντρώνεται στις ίδιες τις λέξεις, τη δυναμική τους, τον τόνο της φωνής, τις χειρονομίες και τις εκφράσεις που συνοδεύουν την εκφορά του λόγου. Αντλεί τις ρίζες της από τη gospel, την jazz, τη soul, την ποίηση της Beat Generation, το κίνημα Harlem Renaissance. Στο σταυροδρόμι της μαύρης μουσικής, του αγώνα της κοινότητας για ίσα δικαιώματατης ποίησης και του πεζού καθημερινού λόγου, αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία διαμορφώθηκε η ραπ. Αποτελεί σήμερα ένα παγκόσμιο και ποικιλόμορφο καλλιτεχνικό μέσο έκφρασης.

Την Πέμπτη 1η Ιουνίου, το ΚΕΤ κλείνει τη σεζόν του με μια τρίτη πολύγλωσση “open mic” βραδιά. Επιμελημένες από τον Σταύρο Ανάγνου και τη Νίκη Παπαδογιαννάκη, οι Spoken Maik βραδιές θα ξαναρχίσουν στο ΚΕΤ από τον Οκτώβριο, μία φορά το μήνα.

Όσα άτομα θέλουν να συμμετάσχουν έρχονται μισή ώρα νωρίτερα από την ώρα έναρξης (στις 19:30) και συμπληρώνουν το όνομά τους στη λίστα των συμμετεχόντων. Κάθε act μπορεί να διαρκέσει μέχρι 5 λεπτά.

Σύντομη αναδρομή στην ιστορία του spoken word:

Κάποιες εμβληματικές φιγούρες της τέχνης του spoken word:

– Gil Scott-Heron

– Dean Atta

– Benjamin Zephaniai

– Allen Ginsberg

_______________________________________________

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com