Σπόνσορες του Αττίλα…

Πώς η Αθήνα θα μας υπερασπιστεί πειστικά είτε στην ΕΕ είτε στον ΟΗΕ, όταν έχει ξεπλύνει με την πολιτική της τον εισβολέα και κατακτητή μας;

by Times Newsroom

Οι σεισμοί γεννούν διπλωματία. Και η Τουρκία κλείνει το μάτι στην Ελλάδα και το θύμα είναι η Κύπρος. Η πρώτη απόδειξη αυτής της σκληρής πραγματικότητας είναι ο εποικισμός των κατεχομένων από σεισμόπληκτους. Και κανείς δεν διαμαρτύρεται, για να μη χαλάσει το κλίμα. Η δεύτερη αφορά στη Ναυτιλία. Και την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία. Ενώ είμαστε κάτω από το εμπάργκο της Άγκυρας, ο Έλληνας ΥπΕΞ, Νίκος Δένδιας, με εντολές του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σπονσάρει την υποψηφιότητα της Τουρκίας για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, ο οποίος είναι όργανο του ΟΗΕ. Ως αντάλλαγμα προβάλλεται η στήριξη της Ελλάδας από την Τουρκία στη θέση του μη μόνιμου μέλους του Σ. Ασφαλείας των Ην. Εθνών για ένα έτος.

Για ποια όμως τουρκική στήριξη γίνεται λόγος, όταν η Αθήνα παραδέχεται ότι έχει ήδη 115 ψήφους στο χέρι, και η εκλογή της είναι βέβαιη. Η Τουρκία είναι αυτή που θέλει στήριξη. Και για να δοθεί από την Ελλάδα έπρεπε, εκτός των άλλων, να σκοτωθεί η κυπριακή υποψηφιότητα του τέως Υφυπουργού Ναυτιλίας, Βασίλη Δημητριάδη, που είχε τη στήριξη της ΕΕ. Ποιος την σκότωσε; Ο Ν. Δένδιας, ο Κ. Κόμπος ή ο Ν. Χριστοδουλίδης; Διότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν όλοι ενήμεροι. Ευθύνη φέρουν και οι τρεις!

Δεν τηρήθηκαν καν τα προσχήματα. Γιατί; Διότι, θα έπρεπε ή όχι να ζητήσει ο Δένδιας από τον Τσαβούσογλου όπως άρει η χώρα του το εμπάργκο που επιβάλλει στα πλοία της Κυπριακής Δημοκρατίας για να δώσει την όποια βοήθεια στην τουρκική υποψηφιότητα; Αυτό δεν αναφέρει το Διεθνές Δίκαιο και η υφιστάμενη τελωνειακή ένωση Τουρκίας – ΕΕ, καθώς και το πρόσθετο πρωτόκολλο; Πώς δηλώνει ο Δένδιας ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας υπακούει στις αρχές και στο δίκαιο, όταν ο ίδιος θέτει στο ράφι τις αποφάσεις της ΕΕ για την Κύπρο, της οποίας η Ελλάδα είναι και μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια δύναμη; Πώς η Αθήνα θα μας υπερασπιστεί πειστικά είτε στην ΕΕ είτε στον ΟΗΕ, όταν έχει ξεπλύνει με την πολιτική της τον εισβολέα και κατακτητή μας; Του δίνει ή όχι καθαρό ποινικό μητρώο; Για να επιτύχει τι; Η Άγκυρα, εκτός από το χάιδεμα αφτιών επειδή βρέθηκε σε δύσκολη θέση, λόγω σεισμών, κανένα δείγμα θετικής επί της ουσίας γραφής δεν έχει δείξει. Το αντίθετο, ενισχύει τον αποβατικό της στόλο. Για να τον στρέψει εναντίον ποιου; Των νησιών του Αιγαίου!

Πηγή: simerini.sigmalive.com

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com