Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1

Η ΑΕΚ κυριάρχησε, έχασε ευκαιρίες μέσα στη Λεωφόρο, ωστόσο έμεινε στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό. Στο +2 από τον Άρη και στο +4 από τους «πράσινους» οι «κιτρινόμαυροι».

by Times Newsroom

Το ξεκίνημα των πλέι οφ της Super League 1 ήταν δυνατό για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, αφού κλήθηκαν να αναμετρηθούν στο γήπεδο της Λεωφόρου. Μια αναμέτρηση που δεν είχε νικητή τελικά, αφού οι πράσινοι προηγήθηκαν στα πρώτα λεπτά και οι κιτρινόμαυροι ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, διατηρώντας το προβάδισμα 4 βαθμών έναντι της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με το τελικό 1-1.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν δυνατό, αφού στο 2′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με το διαγώνιο πλασέ του Τσούμπερ που έφυγε λίγο άουτ και αμέσως μετά, στο 4′, οι γηπεδούχοι σκόραραν: Κενό στην άμυνα των κιτρινόμαυρων, ο Αϊτόρ τσίμπησε τη μπάλα προ του Μισελέν και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0 για τους πράσινους.

Ό,τι καλύτερο, δηλαδή, για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που είχε τον έλεγχο μέχρι και το 15′, αλλά στη συνέχεια αυτή του Σωκράτη Οφρυδόπουλου ανασυντάχθηκε, πήρε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να απειλεί, έχοντας καλή ευκαιρία στο 23′ με τον Άμραμπατ, στον οποίο είχε «όχι» ο Διούδης μετά την ωραία πάσα του Αραούχο.

Η Ένωση πατούσε καλύτερα πλέον, έκλεβε μπάλες και στο 31′ θα μπορούσε να απειλήσει αν ο Μάνταλος έπιανε καλύτερα την κεφαλιά μετά τη σέντρα που έγινε από δεξιά, για να ακολουθήσει στο 34′ η άστοχη κεφαλιά του Αραούχο μετά τη σέντρα του Άμραμπατ. Η ΑΕΚ είχε, πλέον, τον έλεγχο του παιχνιδιού και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έφτασε στην ισοφάριση με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ (1-1) μετά την ανατροπή του Αραούχο από τον Διούδη.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με γκολ των φιλοξενούμενων και έτσι άρχισε και το δεύτερο, αφού στο 49′ ο Μήτογλου σκόραρε από κοντά, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και σωστά ακυρώθηκε. Όπως και να έχει, ήταν μια φάση που έδειχνε τη διάθεση των κιτρινόμαυρων να πιέσουν και το έκαναν, χάνοντας πολύ καλή ευκαιρία στο 54′ με τον Μισελέν που καθυστέρησε να τελειώσει τη φάση μετά το γύρισμα του Άμραμπατ και το ωραίο σπάσιμο του Τσούμπερ.

Ο Γιοβάνοβιτς έβλεπε ότι το παιχνίδι δεν πήγαινε καλά για τους πράσινους και άρχισε τις αλλαγές, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-3-3, ελπίζοντας σε βελτίωση της απόδοσης. Κάτι που όντως έγινε, αφού μετά το 65′ ο Παναθηναϊκός ανέβηκε και πίεσε την Ένωση, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι. Γενικά το ντέρμπι ήταν καλό και είχε ενδιαφέρον, αφού οι δύο ομάδες έπαιζαν για το δεύτερο γκολ και τη νίκη, χωρίς όμως καμία εκ των δύο να τα καταφέρει, με αποτέλεσμα να μοιραστούν τα πάντα με το τελικό 1-1.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες (59′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (59′ Μαουρίσιο), Αϊτόρ, Γκατσίνοβιτς (46′ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος, Καρλίτος (59′ Βιγιαφάνιες).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (87′ Λε Ταλέκ), Χατζισαφί, Άμραμπατ (78′ Γκαρσία), Μάνταλος (75′ Γέβτιτς), Τσούμπερ (87′ Τάνκοβιτς), Αραούχο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή