Στ. Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας έκανε εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όχι για τον λαϊκισμό

by Times Newsroom 1

Την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που χαρακτηρίζει ως «επιτελικό ρουσφέτι» κι όχι συμβολική κίνηση, τις «ουρές» υπουργών και γενικών γραμματέων για να εμβολιαστούν, ενώ τα εμβόλια δεν επαρκούν για το υγειονομικό προσωπικό της πρώτης γραμμής, σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Ξέρουμε ότι ο κ. Τσίπρας έχει αλλεργία στην αλήθεια και στις θετικές ειδήσεις. “Ο κ. Μητσοτάκης πουλάει ελπίδα, λέγοντας δήθεν ότι έχει εξασφαλίσει – και μάλιστα δωρεάν – ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί” δήλωνε στις 2 Νοεμβρίου 2020.

Χθες κ. Τσίπρας εμβολιάστηκε λοιπόν από ένα εμβόλιο που ούτε έχει ανακαλυφθεί, ούτε έχει εξασφαλιστεί… Θα ήταν για γέλια, αν δεν επρόκειτο για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής» αναφέρει ο υφυπουργός.

Όπως σημειώνει, η έλευση του εμβολίου είναι κατάκτηση της επιστήμης, που προσφέρει ελπίδα σε όλη την ανθρωπότητα. «Ο εμβολιασμός είναι ένα μεγάλο εθνικό εγχείρημα, στο οποίο δεν χωρά η μικροκομματική μιζέρια» δηλώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η Ελλάδα θα λάβει τις δόσεις που τις αντιστοιχούν με βάση τον πληθυσμό της, όπως και οι άλλες χώρες της Ε.Ε.. «Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα λάβουμε 429.000 δόσεις και θα εμβολιαστούν περίπου 215 χιλιάδες συμπολίτες μας. Ανάμεσά τους και 126 πρόσωπα της πρώτης γραμμής, απολύτως κρίσιμα για τη λειτουργία της κυβέρνησης και τη συνέχεια του Κράτους. Τον ενοχλεί αυτό τον κ. Τσίπρα, γιατί επενδύει στην καταστροφή» υποστηρίζει.

Ο υφυπουργός επισημαίνει πως «κανένας από την κυβέρνηση δεν είπε ποτέ ότι στα τέλη Δεκεμβρίου θα έρθουν 2 εκατομμύρια εμβόλια. Αυτό που λέχθηκε – και προσποιείται ότι δεν άκουσε ο κ. Τσίπρας – είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός και οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν τη δυνατότητα, με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, να εμβολιάζουν 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας τον μήνα.

Αφήνουμε πίσω στον μικρόκοσμό του τον κ. Τσίπρα. Άλλωστε, εμβόλιο για τον κορωνοϊό έκανε, όχι για τον λαϊκισμό. Η Ελλάδα προχωράει μπροστά και με σχέδιο, ομοψυχία και αποφασιστικότητα θα κερδίσει και αυτή τη μάχη» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή