Στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν: Εφεξής διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό μόνο από δύο «κυρίαρχα κράτη»

by Times Newsroom 1

Στην Κύπρο βρίσκεται ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έφτασε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 3 το μεσημέρι.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις κατά την συνεδρίαση της λεγόμενης ”Βουλής”, η οποία αποτελεί την πρώτη στάση της διήμερης επίσκεψής του στα κατεχόμενα.

Μάλιστα, ο Ερντογάν, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ξεκίνησε τις προκλήσεις από τη σκάλα του αεροπλανου αφού επέλεξε να κατέβει “αγκαζέ” με τον Ογκουζάν Ασιλτούρκ, ο οποίος ήταν υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Κύπρο.

Ερντογάν: Εφεξής διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό μόνο από δύο «κυρίαρχα κράτη»

“Μια λύση στην Κύπρο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με βάση τα γεγονότα στο νησί”, δήλωσε ο Ερντογάν πριν αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, προσθέτοντας, “Εάν πρόκειται να υπάρξει μια νέα διαδικασία διαπραγματεύσεων από τώρα και στο εξής, μπορεί να γίνει μόνο μεταξύ δύο ίσων και κυρίαρχων κρατών”.

“Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΤΔΒΚ είναι ένα κράτος που στέκεται στα πόδια του, παρά όλες τις δυσκολίες”, δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας: “Η δημοκρατία της αναπτύσσεται και η οικονομία της λαμβάνει σταθερά βήματα προς το μέλλον. Η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους Τουρκοκύπριους σήμερα και αύριο, όπως έκαναν και χθες. ”

Όταν ρωτήθηκε για τα “καλά νέα” που θα ανακοινώσει στην ΤΔΒΚ, ο Ερντογάν είπε: “Θα εξηγήσω τις λεπτομέρειες στην ομιλία μου στο κοινοβούλιο της ΤΔΒΚ σύντομα. Αν το εξηγήσω εδώ, τότε η ομιλία μου στη Συνέλευση της ΤΔΒΚ θα χαθεί. ”

Συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις ο τούρκος πρόεδρος είπε: “Η Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση, η οποία διεξήχθη με βάση τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από το καθεστώς εγγυητή, έδωσε τέλος στη δίωξη των Τουρκοκυπρίων από τους Έλληνες, η οποία έχει ενταθεί από το 1963. Κατά την επίσκεψή μας, θα συναντηθούμε με τον Πρόεδρο Ersin Tatar και θα αξιολογήσουμε την κατάσταση σχετικά με την εθνική μας υπόθεση και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με την προώθηση της στενής συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ”.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή