Σταδιακή «επαναφορά» του ΕΣΥ – Ποια νοσοκομεία «αποδεσμεύονται» από τον covid

by Times Newsroom 1

Με τα εμβόλια και τα self-test στην πρωτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας, και με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας να βελτιώνεται, τα νοσοκομεία της χώρας επιστρέφουν σταδικακα στην κανονικότητα . Όπως ανέφερε χθες ο αναπληρωτής υπ. Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης., επικαιροποιήθηκε ρα για τις επόμενες μέρες το σχέδιο για τη σταδιακή «επαναφορά» του ΕΣΥ. Ο κ. Κοντοζαμάνης ειχε προαναγγείλει το σχέδιο της κυβέρνησης ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα με την επισήμανση ότι αυτό  θα εξελίσσεται ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Χθες ήταν η πρώτη μέρα κανονικής εφημερίας του Θριασίου Νοσοκομείου ενώ την Κυριακή ξεκινάει σταδιακά και το Σισμανόγλειο διότι σταματάει η εφημερία του Ερ. Ντυνάν.

Ειδικότερα για το Σισμανόγλειο ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι θα δοθούν και κλίνες non covid. Επίσης είπε ότι κάποιες κλίνες ΜΕΘ που είχαν χρησιμοποιηθεί για περιστατικά covid θα αποδεσμευτούν και θα ξεκινήσουν εκεί τα χειρουργεία. Εκανε ακόμα γνωστό ότι από την επόμενη Δευτέρα θα δοθούν κάποιες κλίνες για περιστατικά non covid στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός κυρίως για προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πρώτο 10ημερο του Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί και η επαναφορά του νοσοκομείου Κοργιαλένειου – Μπενάκειου.

Και το νοσοκομείο Παμμακάριστος σιγά – σιγά θα ξεκινήσει να επιστρέφει στην κανονικότητα συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπ. Υγείας και πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή θα αποδεσμεύονται κλίνες covid και non covid από τον ιδιωτικό τομέα.

Για τα χειρουργεία σημείωσε ότι “προγραμματίζονται και διεξάγονται πλέον με βάση τις λίστες αναμονής που υπάρχουν και τις δυνατότητες που αποκτούν πλέον τα νοσοκομεία προκειμένου να διαχειριστούν χρόνια περιστατικά κι όχι έκτακτα ή επείγοντα που αντιμετωπιζόταν σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας”.

Υπενθυμίζεται ότι τ ε την αύξηση κρουσμάτων υπήρξε αναστολή προγραμματισμένων χειρουργείων τα οποία δεν ήταν επείγοντα και έκτακτα.

Self-test για όλους τους εργαζόμενους

Από Δευτέρα 24 Μαΐου και έως Σάββατο 29 Μαΐου θα διατίθενται μέσω των φαρμακείων 2 self tests (1 για την εβδομάδα από 24 Μαΐου και 1 για την επόμενη, από 31 Μαΐου) σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση.

Διευρύνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η διάθεση των self tests σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, με την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στις πλατφόρμες της Εργάνης – για τους εργαζόμενους  του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, και της απογραφής – για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή