Σταϊκούρας: Εξαιρετικά επικίνδυνα «Δήμητρα» και τοπικά νομίσματα – Το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει 83 δισ. ευρώ

Αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του φτάνουν τα 83 δισ. ευρώ, επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ έχει δώσει στη δημοσιότητα, κοστολογημένο το κάθε μέτρο, και σε ορίζοντα τετραετίας φτάνουν τα 9 δισ. ευρώ.

by Times Newsroom

Ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε πως τα ταμειακά διαθέσιμα αυτή τη στιγμή είναι στο ύψος που ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Τόνισε επίσης πως το ελληνικό χρέος έχει μειωθεί κατά 50 ποσοστιαίες μονάδες. Σχολιάζοντας τις εισηγήσεις του κ. Τσακαλώτου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί τοπικών νομισμάτων, ανέφερε ότι «μετά το ‘’Δήμητρα’’ του Βαρουφάκη περάσαμε και στα τοπικά νομίσματα, και οι δύο προτάσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες».

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης πως όσο υπάρχει ή δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος θα επιστρέφει στην κοινωνία. Ωστόσο, το πού θα κατευθυνθούν οι πόροι, θα καθορίζεται από τον πρωθυπουργό ξεκαθάρισε. Ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε ότι θα πετυχαίνουμε υψηλότερους δημοσιονομικούς στόχους, που όμως θα προκύπτουν από την καλύτερη πορεία της οικονομίας. «Θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί, με όρους ρεαλισμού, στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων» διαβεβαίωσε ο υπουργός.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή