Σταϊκούρας: Πάνω από 3,1% η ανάπτυξη για το 2022

«Εφόσον υπάρξει νέα υπέρβαση στα φορολογικά έσοδα, τότε αυτή θα επιστραφεί στους πολίτες μέσω της ύπαρξης νέων στοχευμένων μέτρων»

by Times Newsroom

Την εκτίμηση ότι η ανάπτυξη για το 2022 μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τον στόχο που έχει τεθεί από το οικονομικό επιτελείο και είναι 3,1%, εξέφρασε την Πέμπτη (7/7) ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Παραμένουν αμετάβλητοι οι στόχοι τόσο για το έλλειμμα, όσο και για το χρέος, διαμήνυσε. «Εφόσον υπάρξει νέα υπέρβαση στα φορολογικά έσοδα, τότε αυτή θα επιστραφεί στους πολίτες μέσω της ύπαρξης νέων στοχευμένων μέτρων» συμπλήρωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του ΑΕΠ ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι κατά την πάγια τακτική οι υπολογισμοί του υπουργείου Οικονομικών τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα συντηρητικοί, αλλά όλα τα στοιχεία, οι ενδείξεις και οι πρόδρομοι δείκτες συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι και το 2022 θα έχουμε πάνω από 3,1% ρυθμό ανάπτυξης και όλα αυτά παρά τις κρίσεις της πανδημίας και της ενέργειας.

«Η ελληνική οικονομία έχει επιδείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και σημαντικά επιτεύγματα»

Επίσης, αναφερόμενος σε προβλέψεις και του ESM τόνισε ότι η ελληνική οικονομία έχει επιδείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και σημαντικά επιτεύγματα. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι η ισχυρή άνοδος του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο δείχνει ότι ο στόχος για άνοδο κατά 3,1% εφέτος μπορεί όχι μόνο να αποδειχθεί συνετός «άλλα σημαντικά συνετός».

Σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά δεδομένα αναφέρθηκε στη σημαντική μείωση του ελλείμματος και του χρέους. Επισήμανε ότι ο λόγος του χρέους ως προς το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 13% το 2021 μία μείωση που είναι η ισχυρότερη που έχει καταγραφεί ποτέ πιθανότατα στην ιστορία της Ευρωζώνης. Επανέλαβε τους στόχους του 2022 για επιπλέον μείωση του χρέους κατά 13% του ΑΕΠ, αλλά και για περιορισμό του πρωτογενούς ελλείμματος στο 2% του ΑΕΠ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com