Σταύρος Κοντονής: Αδίστακτη και διαπλεκόμενη η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Απαντήσεις ζητά η ΝΔ

Η Πειραιώς ζητά απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης

by Times Newsroom 1

Την αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος προκάλεσε σημερινό άρθρο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με το οποίο το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί οξύτατη κριτική στην ηγετική ομάδα της Κουμουνμδούρου, με αφορμή την ανάρτηση ενός άλλου πρώην υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης, του Νίκου Κοτζιά.

«Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής απευθύνει βαρύτατες καταγγελίες μιλώντας για “αδίστακτη και διαπλεκόμενη ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ” και κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις που αποτελούν όνειδος.

Στέκεται, μάλιστα, ιδιαίτερα στη δικαστική μεθόδευση σε βάρος άλλου πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για προσπάθεια “εξόντωσής του όχι ως πολιτικής προσωπικότητας, αλλά ως πολίτη”» τονίζει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Ίσως τον κ. Τσίπρα να μην τον ενοχλούν οι καταγγελίες του κ. Κοντονή, αλλά οφείλει μια απάντηση όχι μόνο στον πρώην υπουργό του αλλά στους πολίτες. Είναι ζήτημα διαφάνειας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης, είναι, τελικά, ζήτημα δημοκρατίας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της για την υπόθεση η Πειραιώς.

Τι αναφέρει ο Κοντονής

Στο επίμαχο άρθρο του, το οποίο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα dikastiko.gr, ο Σταύρος Κοντονής σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «η πρόσφατη δήλωση των συνηγόρων του Νίκου Κοτζιά και η έντονα φορτισμένη προσωπική τοποθέτηση του ιδίου “προσπάθησαν να δολοφονήσουν το χαρακτήρα μου και να μου καταστρέψουν τη ζωή” αποτελεί όνειδος για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτει μια κατάσταση σήψης και ιδιοτέλειας που είχε επικαθήσει στο κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα για μία πενταετία».

«Όταν μετά την προ έτους διαγραφή μου, εξαιτίας των όσων δημοσιοποίησα για τη μεθόδευση ψήφισης του νέου Ποινικού Κώδικα τέσσερις ημέρες πριν διαλυθεί η Βουλή, υποστήριξα ότι “οι ανάξιες ηγεσίες γίνονται αδίστακτες” (ΤΑ ΝΕΑ 17.10.2020) ήμουν σίγουρος, ότι η διαπλεκόμενη ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα μας επιφύλασσε νέα “κατορθώματα”. Η προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Ν.Κοτζιά με παρένθετα πρόσωπα, τα οποία όπως και στη περίπτωσή μου προσέφεραν γενναιόδωρα τις “υπηρεσίες” τους, ξεπερνά κατά πολύ όσα είχα υποστεί ο ίδιος (είχα προσδιοριστεί ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων) γιατί στην υπόθεση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών μεθοδεύτηκε εκτός των άλλων η δικαστική του εμπλοκή, δηλαδή η εξόντωσή του όχι ως πολιτικής προσωπικότητας, αλλά ως πολίτη», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Υπογραμμίζει, μάλιστα, πως «η μεθόδευση δικαστικής εμπλοκής του Ν.Κοτζιά στο υποτιθέμενο σκάνδαλο, δια της αποστολής “υλικού” στην εισαγγελική αρχή και η προσπάθεια “εντοπισμού” αναλόγων στοιχείων για όσους υπήρξαμε πολύ ή λίγο “ενοχλητικοί” για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, συνδυάζεται απολύτως με μια πρακτική, που δεν διστάζει να εμπλέκει πολιτικούς αντιπάλους, αλλά και πρώην μέλη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε μία δικαστική περιπέτεια, με βραχυπρόθεσμο στόχο την πολιτική τους δυσφήμιση και ως εκ τούτου την πολιτική τους περιθωριοποίηση και απαξίωση».

Και καταλήγει: «Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια δράκα τακτικιστών, οι οποίοι δυστυχώς σήμερα επικαθορίζουν την ταυτότητα και την πορεία της ανανεωτικής αριστεράς, όταν κατά την κυβερνητική περίοδο προσελάμβαναν “προς αξιοποίηση” ό,τι πιο σκοτεινό και απαξιωμένο είχε “ανθίσει” την περίοδο του δικομματισμού Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ».

Η ανάρτηση Κοτζιά

Επισημαίνεται πως πριν από μερικές ημέρες, στις 25 Οκτωβρίου, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε προχωρήσει σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία παρέθετε τη δήλωση των δικηγόρων του, σχετικά με την προσπάθεια «δολοφονίας χαρακτήρα», όπως καταγγέλλει. Η ανάρτηση αυτή έχει ως εξής:

«H αλήθεια δεν κρύβεται

Μετά το πέρας της μελέτης της δικογραφίας που αφορά τις συκοφαντίες του Π. Καμμένου σε βάρος του εντολέα μας Ν. Κοτζιά, οφείλουμε να δημοσιοποιήσουμε τα βασικά και αποκαλυπτικά στοιχεία που περιλαμβάνει:

  1. Η δικογραφία από τη μηνυτήρια αναφορά του Π. Καμμένου για την σύμβαση του ΥΠΕΞ με τις βίζες που ουσιαστικά στρεφόταν σε βάρος του εντολέα μας Ν. Κοτζιά, διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς στην Βουλή αφού πρώτα παρανόμως και παρατύπως επί ένδεκα μήνες διεξήχθη προκαταρκτική εξέταση. Παρανόμως καθότι η Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν υποχρεωμένη σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους να στείλει την υπόθεση αμελλητί στη Βουλή. Αντ’ αυτού η τότε Εισαγγελία Διαφθοράς, κράτησε παρανόμως την δικογραφία επί μήνες, προσπαθώντας να στοιχειοθετήσει κατηγορίες σε βάρος του εντολέα μας. Αλλά απέτυχε. Όπως αποκαλύπτεται από τη μελέτη της δικογραφίας, ο Π. Καμμένος ερωτώμενος κατά την τρίτη του εξέταση “ως μάρτυρας κατηγορίας” από την τότε κ. Εισαγγελέα Διαφθοράς, εάν ο κ. Κοτζιάς έχει οποιοδήποτε όφελος από την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης, κατέθεσε ενόρκως και παραδέχτηκε ότι δεν διαθέτει οποιαδήποτε “στοιχεία που να τεκμηριώνουν” μια τέτοια “καταγγελία”, ούτε ότι ο Ν. Κοτζιάς “έκανε κατάχρηση της θέσης του ή αποκόμισε χρηματικό όφελος”, και τέλος, ότι ουδόλως γνωρίζει “να έβλαψε” ο εντολέας μας “το Ελληνικό Δημόσιο”. Επομένως, ενώπιον της δικαιοσύνης κατέπεσαν οι όποιες “κατηγορίες” του Π. Καμμένου.
  2. Χαρακτηριστικό της όλης υπόθεσης είναι, επίσης, ότι ο Π. Καμμένος, προσερχόμενος για να καταθέσει ως μάρτυς κατηγορίας ενώπιον της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αποκήρυξε και απέσυρε από την δικογραφία το 1ο Υπόμνημά του το οποίο είχε καταθέσει αυτοπροσώπως (!) και έβριθε από ψευδή στοιχεία και συκοφαντικούς ισχυρισμούς προς το πρόσωπο του Ν. Κοτζιά.
    Κατά την 3η εξέτασή του ως μάρτυρας κατηγορίας ο Π. Καμμένος έκανε την μοναδική στα δικαστικά χρονικά δήλωση, ότι αυτό το υπόμνημα “κακώς βρέθηκε στη δικογραφία”, καθότι “δεν είναι δικό του”, αλλά “άγνωστης προέλευσης” (!) και όπως ο καθένας εύλογα μπορεί να συμπεράνει, πιθανότατα προϊόν πλαστογραφίας. Ο Π. Καμμένος αδυνατούσε να υποστηρίξει ενώπιον της δικαιοσύνης όσα διατεινόταν δημόσια μέχρι εκείνη την ημέρα. Το “ανώνυμο κείμενο”, υπόμνημα που βρίθει ψεμάτων και συκοφαντιών, αποδείχτηκε αυτό που ήταν, μια μεγάλη απάτη!
  3. Από τη μελέτη της δικογραφίας, αποκαλύπτεται, επίσης, ότι στις 19.4.2019 ο τότε Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, έδωσε εντολή να σταλούν -και κατά συνέπεια να νομιμοποιηθούν πολιτικά- με “απόρρητη επιστολή” του Υπουργείου Εξωτερικών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τα κείμενα που κατάθεσε ο Π. Καμμένος στη Βουλή, αν και τα είχε ήδη αποστείλει στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Κείμενα που τα επικαλούνταν ο Π. Καμμένος ως απόδειξη ότι τάχα ο εντολέας μας ήταν επικεφαλής “συμμορίας οργανωμένου εγκλήματος” και τα οποία, βέβαια, κατατροπώθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης.
  4. Η αλήθεια είναι ότι ο εντολέας μας, στη διάρκεια της θητείας του ως Υπουργός είχε τολμηρά προχωρήσει στην λύση πολύχρονων προβλημάτων της Πατρίδας, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, και για αυτό βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών και διαφορετικών συμφερόντων. Συνέβαλε αποφασιστικά στη διεθνή και περιφερειακή αναβάθμιση της χώρας. Αποκάλυψε με παρρησία διασυνδέσεις προσώπων με τη διαπλοκή. Εντόπισε παράνομο χρήμα στο εξωτερικό και διασφάλισε την επιστροφή του στο ελληνικό δημόσιο, ενώ έστειλε στη δικαιοσύνη σειρά από υποθέσεις παράνομων διακινήσεων εγγράφων και ανθρώπων. Για τις ενέργειές του κάποιοι θα ήθελαν να τον δουν κατηγορούμενο και εξοντωμένο. Ασφαλώς και δεν τα κατάφεραν. Ο εντολέας μας έκανε υπομονή μέχρι να αποκαλυφθεί και να λάμψει η αλήθεια. Τώρα πια που η αλήθεια λάμπει, κάποιοι θα χρειαστεί να απολογηθούν στην ελληνική δικαιοσύνη και κάποιοι άλλοι στον κόσμο της αριστεράς.
  5. Τέλος, δηλώνουμε ρητά: Ουδείς δικαιούται να απαιτεί από τον εντολέα μας να κρύψει την αλήθεια και την αθωότητά του. Ουδείς δικαιούται ασυλίας σε προκλητικές ενέργειες. Ουδείς δικαιούται να μειώνει το έργο του εντολέα μας και τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Πατρίδα.

Η ομάδα δικηγόρων υπεράσπισης του Ν. Κοτζιά».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή