Σταύρος Κοντονής: Ακραίο σημείο διαπλοκής η μεθόδευση και ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης έδωσε διευκρινήσεις για την σκανδαλώδη διάταξη του 2019

by Times Newsroom

Διευκρινίσεις για τις αναφορές του περί σκοπιμοτήτων πίσω από την σκανδαλώδη διάταξη η οποία ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μετέτρεψε το αδίκημα της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα ευνοώντας συγκεκριμένους κατηγορούμενους έδωσε σε συμπληρωματική κατάθεση του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Ο πρώην υπουργός κλήθηκε να καταθέσει για δεύτερη φορά ενώπιον της δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη και φέρεται να επανέλαβε τις καταγγελίες του για σκόπιμη προώθηση από το ΣΥΡΙΖΑ, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές το 2019, για ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, στον οποίο συμπεριλήφθηκε και η επίμαχη διάταξη που από πολλούς χαρακτηρίστηκε «πλυντήριο».

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, ο κ. Κοντονής σε δηλώσεις του έκανε λόγο για ακραίο σημείο διαπλοκής αναφέροντας: «Έδωσα σήμερα διευκρινίσεις που μου ζητήθηκαν από την εισαγγελική αρχή σχετικά με το ζήτημα της ψήφισης του νέου Ποινικό κώδικα και θέλω να σας αναφέρω ότι όσα είχα πει την προηγούμενη φορά στην κατάθεσή μου, ισχύουν απολύτως.

Αποτελεί ακραίο σημείο διαπλοκής της πρώην κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ολιγαρχίας, ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε και ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας και θέλω να επαναλάβω και αυτό: Ορισμένοι οι οποίοι οργάνωσαν και μεθόδευσαν αυτή την διαδικασία να μην κρύβονται πίσω από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, γιατί όσο προσπαθούν να κρύβονται, τόσο αποκαλύπτονται οι ευθύνες τους». Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά ο κ Κοντονής απάντησε: «Αναφέρθηκα σε όσα μου ζήτησε να διευκρινίσω ο κ. Εισαγγελέας».

Ο Σταύρος Κοντονής με τις καταγγελίες του έχει βάλει στο κάδρο της έρευνας υπόθεση διαφθοράς με κεντρικό πρόσωπο επιχειρηματία ο οποίος, λίγες μόλις ημέρες μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα, απαλλάχτηκε, λόγω παραγραφής, από το αδίκημα της δωροδοκίας ανώτατου στελέχους κρατικής εταιρείας το οποίο καταδικάστηκε. Ο πρώην υπουργός, ο οποίος είναι και έγκριτος νομικός, στην πρώτη του κατάθεση φέρεται να έχει αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα και γεγονότα που υπέπεσαν στην αντίληψη του ενώ ήταν υπουργός Δικαιοσύνης που, κατά τον ίδιο, συνδέονται με την επίμαχη υπόθεση και ενισχύουν τις καταγγελίες του περί σκοπιμότητας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή