Στέφανος Τσιτσιπάς: Στον τελικό της Ρώμης με εκπληκτική ανατροπή επί του Ζβέρεφ

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 2-1 σετ στον ημιτελικό

by Times Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήγε στη Ρώμη με στόχο να προκριθεί για δεύτερη φορά μέσα στο 2022 σε τελικό χωμάτινης επιφάνειας και τα κατάφερε, αφού σε έναν εκπληκτικό ημιτελικό νίθκησε με 2-1 σετ τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με ανατροπή μάλιστα αφού είχε χάσει το πρώτο, κερδίζοντας έτσι να διεκδικήσει το τρόπαιο με αντίπαλο έναν εκ των Νόβαν Τζόκοβιτς ή Κάσπερ Ρουντ.

Ο Ζβέρεφ είναι το Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά αυτό δεν τρόμαζε τον Τσιτσιπά. Τόσο επειδή είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχοντας πανηγυρίσει και την κατάκτηση του τροπαίου στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο πριν λίγες εβδομάδες, όσο και επειδή η παράδοση ήταν με το μέρος του. Οι δύο τενίστες είχαν αναμετρηθεί 11 φορές και οι νίκες ήταν 7-4 για τον Έλληνα, ο οποίος έκανε τώρα το 8-4. Και πώς το έκανε… Με μια εκπληκτική ανατροπή επί του Γερμανού.

Ο ημιτελικός δεν άρχισε καλά για τον Τσιτσιπά αφού έχασε το πρώτο σετ με 6-4, αλλά από εκεί και πέρα ήταν άψογος. Απολύτως συγκεντρωμένος και με νοοτροπία νικητή, ο Έλληνας τενίστας πήρε το δεύτερο με 6-3 και ισοφάρισε σε 1-1, για να επικρατήσει με 6-3 και στο τρίτο και να κάνει το 2-1, παίρνοντας την πρόκριση για τον 5ο τελικό Masters της καριέρας του, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι είναι εξαιρετικός στο χώμα, όπου έχει 14 νίκες σε 16 αγώνες φέτος.

Τα σετ: 4-6, 6-3, 6-3

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή