Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εύσημα στην Ελλάδα για την αποστολή ανθρωπιστικής και στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

«Σημαντικός στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ που προωθεί ενεργά την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία»

by Times Newsroom

Εύσημα αποδίδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ελλάδα για τα αντανακλαστικά που έδειξε κατά τη διάρκεια της ουκρανικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι οι ΗΠΑ συγχαίρουν «την ελληνική κυβέρνηση για τη σημαντική και έγκαιρη βοήθεια που παρείχε στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης τόσο της ανθρωπιστικής όσο και της στρατιωτικής βοήθειαςΑυτή η σημαντική βοήθεια, που παραδόθηκε μέσα σε λίγες ώρες από το αίτημα του Προέδρου Ζελένσκι, καταδεικνύει και πάλι την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς την Ουκρανία».

«Επαινούμε τους συμμάχους και τους εταίρους του ΝΑΤΟ -συμπεριλαμβανομένης της συμμάχου μας Ελλάδας- που παρέχουν στρατιωτική, ανθρωπιστική ή και τις δύο μορφές βοήθειας στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέδειξε τον ρόλο που επιτελεί η χώρα μας ως στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ. Όπως τόνισε: «Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός στρατηγικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών που προωθεί ενεργά την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε διάφορες περιοχές που έχουν σημασία για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ως εκ τούτου, «η Ελλάδα διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο, υπερασπίζοντας τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ».

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας»

Τέλος, ο εκπρόσωπος διαμήνυσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν σταθερά την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, λέγοντας ότι η βελτίωση των αμυντικών της ικανοτήτων αποτελεί ένα παράδειγμα της αμερικανικής υποστήριξης. Όπως τόνισε αυτή η βοήθεια που παρέχεται μέσω των ΗΠΑ, των συμμάχων και των εταίρων τους θα συνεχίσει να καταφθάνει καθημερινά στην Ουκρανία.

«Η βελτίωση της ικανότητας της Ουκρανίας να αμύνεται ενάντια στην απρόκλητη ρωσική επιθετικότητα είναι ένα συγκεκριμένο παράδειγμα της υποστήριξής μας. Μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, αυξάνουμε την αμυντική βοήθεια προς την Ουκρανία, την οποία χρησιμοποιεί για να αμυνθεί ενάντια στη συνεχιζόμενη βάναυση επιθετικότητα του Κρεμλίνου. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει παράσχει στην Ουκρανία περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την ασφάλεια από τον Ιανουάριο του 2021», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή