Στην Κοζάνη η επεξεργασία των απορριμμάτων της Κέρκυρας

by Times Newsroom 1
Share this

Το πράσινο φως στην επεξεργασία των απορριμμάτων της Κέρκυρας άναψε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΙΑΔΥΜΑ, της διαδημοτικής επιχείρησης των δήμων της δυτικής Μακεδονίας.

Έτσι, «ανοίγει» ο δρόμος για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων, το οποίο έχει δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις σε χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες του νησιού του Ιονίου.

Η επεξεργασία των απορριμμάτων θα πραγματοποιείται στην Κοζάνη, στη μονάδα μηχανικής επεξεργασίας και διαλογής της ΕΔΑΔΥΜ, όπου ήδη τελείται η επεξεργασία των απορριμμάτων και του Αιγίου.

Η λύση που εξευρέθηκε, θα αφορά την τριετία 2020 – 2022 και θα περιλαμβάνει την επεξεργασία 24.000 τόνων απορριμμάτων σε ετήσια βάση.

Στο ίδιο πλαίσιο, η ΔΙΑΔΥΜΑ αναμένεται να λάβει έκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 500.000 ευρώ, για τη δημιουργία «Μονάδας Αντίστροφης Ώσμωσης», αλλά και το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ).

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΙΑΔΥΜΑ και δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά, «το συνολικό όφελος για τους δήμους της δυτικής Μακεδονίας από την επεξεργασία των απορριμμάτων της Κέρκυρας και του Αιγίου, ανέρχεται στις 330.000 ευρώ», ενώ σ΄ έναν χρόνο θα αγγίζει τις 600.000 ευρώ.

Πρόκειται για χρήματα, όπως εξήγησε, τα οποία θα μετακυλήσουν στους δήμους, με στόχο τη μείωση των δημοτικών τελών για τους δημότες, αρχής γενομένης από το 2021.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή