Στην Τουρκία η Μέρκελ στις 16 Οκτωβρίου

Ποιοι οι λόγοι της επίσκεψης

by Times Newsroom 1

Την Τουρκία αναμένεται να επισκεφθεί στις 16 Οκτωβρίου η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά από πρόσκληση του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή (8/10) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον λόγο της επίσκεψης, ο κ. Ζάιμπερτ αναφέρθηκε στους διαχρονικούς δεσμούς των δύο χωρών λόγω των πολιτών τουρκικής καταγωγής που ζουν στη Γερμανία και λειτουργούν «ως γέφυρα», στη γεωστρατηγική σημασία της Τουρκίας, αλλά και στη «μεγάλη συνεισφορά» της χώρας στο μεταναστευτικό, η οποία, όπως είπε, αναγνωρίζεται από όλους στην Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες σε θέματα όπως ο σεβασμός θεμελιωδών δικαιωμάτων, ο Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι πάγια θέση της κυβέρνησης αποτελεί η διατήρηση της απευθείας επικοινωνίας παρ’ όλες τις διαφορές, προκειμένου να εκφράζεται και η κριτική.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή