Στις εκλογές που έρχονται όλοι θα κοιτούν το ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση ενισχύει τους ήδη έχοντες

by Times Newsroom

Ο Παύλος Γερουλάνος μίλησε την Τρίτη 7 Ιουνίου στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κεφαλονιάς «ΝΗΣΙ 93,9» στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά σημεία της συζήτησής τους:

Στο Συνέδριό μας μίλησα έχοντας ως πυξίδα όλα όσα πρέπει να είναι το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος. Με μια μεταρρυθμιστική ατζέντα που θα διορθώσει τις παθογένειες του συστήματος, που θα επιταχύνει τις διαδικασίες απόδοσης δικαιοσύνης, που θα βάλει τα πανεπιστήμια μας σε τροχιά προς το μέλλον, που θα αφορά το ΕΣΥ και θα το φέρνει στον 21ο αιώνα, που θα λύσει τα θέματα της διοίκησης της χώρας που σήμερα είναι συγκεντρωμένη σε 15 υπουργεία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχει ήδη καταφέρει να εμπνεύσει μία νέα γενιά ψηφοφόρων. Είδαμε πάρα πολλά νέα πρόσωπα στο Συνέδριο τα οποία εγγυώνται το μέλλον της παράταξης. Mαζί με τον πρόεδρο, μαζί με ένα νέο πολιτικό πλαίσιο το οποίο αφορά τη χώρα και το μέλλον της. Το κόμμα το οποίο όλοι θα κοιτούν με πολλή προσοχή σε αυτές τις εκλογές είναι το ΠΑΣΟΚ.

 Είναι η ώρα να ξαναδούμε τα πράγματα από την αρχή, να επαναπροσδιορίσουμε τι είναι πραγματικός Σοσιαλισμός στην Ελλάδα και τι σημαίνει πρακτικά. Ο Ανδρέας μίλησε για απελευθέρωση του Έλληνα. Σοσιαλισμός δεν είναι να σκύβω το κεφάλι σε μία νομενκλατούρα ενός κόμματος όπως συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να συμμετέχω ενεργά στη διαμόρφωση του μέλλοντός μου. Για αυτά τα πράγματα μίλησε τότε ο Αντρέας και πιστεύω ότι είναι επίκαιρα σήμερα όσο ήταν τότε.

Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι οι τραμπουκισμοί της δεν μπορούν να συνεχιστούν. Η Ελλάδα θα επιμένει να είναι παράγοντας σταθερότητας, έχοντας έναν εξαιρετικά δυνατό στρατό ο οποίος  όπως είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεν είναι δυνατόν να βαρύνει μόνο τον ελληνικό προϋπολογισμό.

Ο αυτοσκοπός της κυβερνησιμότητας δεν απασχολεί το ΠΑΣΟΚ. Αυτό που απασχολεί το ΠΑΣΟΚ είναι «ποια κυβερνησιμότητα»; Εννοούμε να συνεχίσουν τα πράγματα έτσι όπως πάνε; Αυτό δεν νομίζω ότι χρειάζεται υποστήριξη. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει τον δικό της δρόμο. Είναι ένας δρόμος αντιλαϊκός, ένας δρόμος ο οποίος ρίχνει πολύ χρήμα εκεί που ήδη υπάρχει. Είναι ένας δρόμος ο οποίος ενισχύει τους ήδη έχοντες. Είναι ένας δρόμος τον οποίο δεν έχει κανένα λόγο να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξη:

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή