Στις Λαϊκές μας Αγορές!…

by ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
  • Γράφει ο Αντώνης Σιμιτζής

Στις Λαϊκές μας Αγορές!…

Τι πλούτος προϊόντων, τι φρεσκάδα σε φρούτα, λαχανικά και ζαρζαβατικά!

Να βλέπει το μάτι σου επί εκατοντάδες μέτρα στους αμέτρητους πάγκους, ζηλευτά φρέσκα κηπευτικά, και για έναν κάπως ισορροπημένον οικονομικά, θαρρείς, τζάμπα!

Φυσικά υπάρχουν και πολλοί –σήμερα, μετά το κραχ– που λογαριάζουνε δυστυχώς, και τη δεκάρα…

Και γιατί ολ’ αυτά τα λόγια σήμερα, ύστερα από δεκάδες χρόνια αυτού τού πλούτου τής γης μας;
ΕΠΕΙΔΗ σκέφτηκα, πως όλους τούς τουρίστες αυτής τής εποχής, και συστηματικά, με την πρωτοβουλία κάποιας ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ή άλλης ιδιωτικής, θα πρέπει να τους περνάμε οπωσδήποτε από τις Λαϊκές μας Αγορές, να βλέπουν και να μην πιστεύουνε στα μάτια τους! Να τα αγοράζουν και να νομίζουν πως ονειρεύονται!

Κι εμείς όλοι, όποτε βρεθήκαμε Έξω, και αγοράζαμε είτε από σούπερ μάρκετ είτε από Λαϊκές δικά τους προϊόντα, αμέσως μάς ρώταγαν: Έλληνας; Ιταλός; Κι αυτό, επειδή παίρναμε –ας πούμε- ένα μήλο για τον καθέναν μας- και όχι ένα για όλους… κ.λπ.

Μήπως αυτό πρέπει να το σκεφτούμε σοβαρά!;

Και το επισημαίνω, γιατί –κατά κανόνα- ντρεπόμαστε να διαφημιστούμε!

Το έχω συζητήσει με πολλούς για τις δουλειές τους, και η απάντηση ήταν αυτή!… «Εγώ! Να μιλήσω για μένα! Ντρέπομαι!» Ναι!

The following two tabs change content below.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
Ο Αντώνης Σιμιτζής γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Έκανε ανώτατες σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1962 με τη νουβέλα Ο Γέρος. Από τότε έχει εκδώσει πολλά πεζά, διηγήματα, μυθιστορήματα και δοκίμια. Έχει γράψει επίσης θεατρικά έργα, που έχουν ανέβει στις αθηναϊκές σκηνές, όπως και της επαρχίας, καθώς και περισσότερα από εκατό επεισόδια τηλεοπτικών σίριαλ και τηλεταινίες, σε διασκευές ή πρωτότυπα. Τα πεζά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και έχει τιμηθεί για τα θεατρικά του έργα δύο φορές με Α′ και Β′ βραβείο. Έχει πάρει επίσης και το βραβείο «Τρανούλη» για το μυθιστόρημά του Αν Αγαπάς. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και υπήρξε μέλος στα Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ

Τελευταία άρθρα απόΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ (δείτε τα όλα μαζί)

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή