Στο Λονδίνο η Ν. Κεραμέως για την προώθηση των διεθνών συνεργασιών των ελληνικών πανεπιστημίων

Τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί το Λονδίνο η υπουργός Παιδείας, για την προώθηση της ελληνοβρετανικής συνεργασίας στην ανώτατη εκπαίδευση, σε συνέχεια της επίσκεψης εκπροσώπων 30 κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ στη χώρα μας.

by Times Newsroom

Μαζί της στην αποστολή, θα είναι οι πρυτάνεις τεσσάρων ελληνικών πανεπιστημίων που έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό. Πιο συγκεκριμένα, την κ. Κεραμέως θα συνοδεύσουν ο πρύτανης του μεγαλύτερου ελληνικού πανεπιστημίου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Παπαϊωάννου, ο πρύτανης του αρχαιότερου ΑΕΙ, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος, ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής και ο πρύτανης ενός ΑΕΙ της περιφέρειας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Θεοδουλίδης.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, θα λάβει μέρος το πρωί της Δευτέρας σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης με μέλη του οργανισμού Universities UK International, που είναι αρμόδιος για την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση των βρετανικών πανεπιστημίων. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον νομπελίστα καθηγητή Οικονομικών, Χριστόφορο Πισσαρίδη και στη συνέχεια με Έλληνες ακαδημαϊκούς της διασποράς, με στόχο την παρουσίαση των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας και τις ευκαιρίες που άνοιξε ο νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ «Νέοι Όρίζοντες».

Στις συνεδριάσεις θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των σπουδαιότερων βρετανικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης μεταξύ των οποίων τα εξής πανεπιστήμια: Οξφόρδης, Κέιμπριτζ, Imperial, King’s, London School of Economics (LSE), Queen Mary, University College London (UCL), Birmingham, Bristol, Cardiff, Durham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Nottingham, Southampton και Warwick.

Την Τρίτη, η κ. Κεραμέως θα επισκεφθεί ελληνικά σχολεία του Λονδίνου και στη συνέχεια θα συναντήσει τη νέα Βρετανίδα ομόλογό της, Gillian Keegan.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή