Στόλος αυτόνομων μίνιμπας θα μεταφέρει χιλιάδες εργαζομένους στη Βρετανία

Πρόκειται για αυτόνομα οχήματα την τεχνολογία των οποίων έχει αναπτύξει η γαλλική εταιρεία Navya που ειδικεύεται σε αυτό τον τομέα

by Times Newsroom 1

Στην νοτιοανατολική Αγγλία στη περιοχή του Οξφορντσάιρ βρίσκεται το Harwell Science and Innovation Campus, ένα τεχνολογικό πάρκο με 240 δημόσιους και ιδιωτικούς επιστημονικούς και ερευνητικούς οργανισμούς που καταλαμβάνουν έκταση περίπου τριών περίπου χιλιάδων στρεμμάτων. Στο πάρκο αναπτύσσονται τεχνολογίες στον τομέα του Διαστήματος, της υγείας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σε αυτό τεχνολογικό πάρκο εργάζονται περισσότερα από έξι χιλιάδες άτομα και φυσικά δέχεται εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες επισκέψεις καθημερινά.

Όπως έγινε γνωστό τη μεταφορά των εργαζομένων και των επισκεπτών μέσα σε αυτό το πάρκο θα αναλάβει ένα στόλος αυτόνομων μίνιμπας που θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση επτά ημέρες την εβδομάδα. Πρόκειται για αυτόνομα οχήματα την τεχνολογία των οποίων έχει αναπτύξει η γαλλική εταιρεία Navya που ειδικεύεται σε αυτό τον τομέα.

Η εταιρεία επικεντρώνεται στη δημιουργία αυτόνομων οχημάτων μεταφοράς αρκετών επιβατών αλλά και οχημάτων μεταφοράς προϊόντων. Από το 2014 που η Navya έκανε την εμφάνιση της στην αγορά έχει πωλήσει περίπου 200 αυτόνομα οχήματα που έχει κατασκευάσει σε 23 χώρες. Η χρήση του αυτόνομου στόλου στο τεχνολογικό πάρκο εκτός από την εξυπηρέτηση εργαζομένων και επισκεπτών θα αποτελέσει και ένα πείραμα για τη μαζική λειτουργία τέτοιων οχημάτων ώστε να διαπιστωθεί αν είναι εφικτό να χρησιμοποιηθούν τέτοιοι στόλοι σε ευρύτερη κλίμακα εντός αστικών περιοχών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή