Στρατιωτικές δυνάμεις Ελλάδας, ΗΠΑ, Αλβανίας, Βόρειας Μακεδονίας σε άσκηση στη Βουλγαρία

Πλήρεις επιχειρησιακές δυνατότητες επέδειξε η πολυεθνική ομάδα μάχης στη Βουλγαρία, στο πλαίσιο της τακτικής άσκησης με πραγματικά πυρά «Strike Back» στο εκπαιδευτικό πεδίο «Novo Selo». 

by Times Newsroom

Η πολυεθνική ομάδα μάχης στη Βουλγαρία επέδειξε επιχειρησιακές δυνατότητες στο πλαίσιο της τακτικής άσκησης με πραγματικά πυρά «Strike Back» στο εκπαιδευτικό πεδίο «Novo Selo» (Λεζάντα του βουλγαρικού δημοσιεύματος)

Σύμφωνα με βουλγαρικά δημοσιεύματα, οι συμμετέχοντες εκτέλεσαν καθήκοντα σε μια αμυντική επιχείρηση – καταστροφή εχθρικών διμοιριών σχηματισμών πυροβολικού, διεξαγωγή περιοριστικών ενεργειών μάχης, απόσυρση και διέλευση μηχανοποιημένης μονάδας μέσω περασμάτων σε ναρκοπέδιο και ασφάλιση των διόδων, διακοπή της προέλασης του εχθρού, διεξαγωγή αντεπίθεσης και αποκατάσταση της άμυνας.

Στην άσκηση συμμετείχαν μηχανοκίνητες μονάδες από τις χερσαίες δυνάμεις της Ιταλίας, της Βουλγαρίας και των ΗΠΑ, καθώς και διμοιρίες από τις χερσαίες δυνάμεις της Αλβανίας, της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

«Αξίζει πλήρως τον έπαινο για όλους τους συμμετέχοντες στην πολυεθνική ομάδα μάχης στο βουλγαρικό έδαφος. Βρισκόμαστε στη σημερινή Ημέρα Επίδειξης Ικανοτήτων, για να δώσουμε τα εύσημα και να αναγνωρίσουμε τις προσπάθειες των συμμάχων μας για την ασφάλεια της Νοτιοανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ και για την ασφάλεια της Βουλγαρίας.

Η βουλγαρική κοινωνία πρέπει να αισθάνεται πιο ασφαλής».

Αυτό είπε ο Αρχηγός Άμυνας Ναύαρχος Εμίλ Εφτίμοφ μετά τις επιδείξεις επιχειρησιακών δυνατοτήτων της πολυεθνικής ομάδας μάχης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία σήμερα 14 Δεκεμβρίου.

Μαζί με τον Διοικητή της Κοινής Επιχειρησιακής Διοίκησης Ιταλίας, Αντιστράτηγο Francesco Paolo Filiuolo, και τον Διοικητή της Πολυεθνικής Μεραρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Ταξίαρχο Dorin Toma, επέβλεψε το τελικό στάδιο της τακτικής άσκησης, με πραγματικά πυρά, «Strike Back».

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή