«Στροφή» από τον Ακάρ: Είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Επιχειρεί να ρίξει τους τόνους ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

by Times Newsroom

Την ένταση των τελευταίων ημερών φαίνεται ότι επιχειρεί να ρίξει ο υπουργός Άμυνας της ΤουρκίαςΧουλούσι Ακάρ.

Μετά τις συνεχόμενες προκλητικές δηλώσεις Τούρκων πολιτικών, δημοσιογράφων και αξιωματούχων, ο Ακάρ δηλώνει έτοιμος να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Μιλώντας στο δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε: «είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε όλα μας τα προβλήματα, με συνομιλίες και συναντήσεις. Ήδη υπάρχουν προσπάθειες που έχουν γίνει. Όπως οι διερευνητικές επαφές και θέλουμε να ολοκληρωθούν. Υπάρχουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και οι συναντήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα αυτές τις συναντήσεις όπως είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε με τους Έλληνες ομολόγους μας. Όπως αν υπάρξει ευκαιρία όταν πάμε στις Βρυξέλλες, είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο».

Το ανάχωμα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Απόλυτα δικαιωμένοι αισθάνονται στην Ηρώδου Αττικού από δυο κομβικές κινήσεις που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν και πλέον λειτουργούν ως ανάχωμα στην τουρκική προκλητικότητα. Οι δυο συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας με δυο από τις ισχυρότερες χώρες του κόσμου καθιστούν την Ελλάδα οχυρωμένη και καθόλου μόνη απέναντι στις κραυγαλέες επεκτατικές βλέψεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παράλληλα, θεωρούν ότι αποδίδει καρπούς και η τακτική της διεθνοποίησης της προκλητικότητας της Τουρκίας όχι μόνο σε διεθνείς οργανισμούς αλλά και σε χώρες που άλλοτε κρατούσαν ίσες αποστάσεις απέναντι σε Αθήνα και Άγκυρα.

Περιγράφοντας το επόμενο διάστημα, αν συνεχιστεί το κρεσέντο των Τούρκων, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν στο Newsbeast ότι δεν θα γίνει τίποτα διαφορετικό από όσα πράττει η χώρα μας σε διπλωματικό επίπεδο και διαμηνύουν ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα προκληθεί θα απαντήσει με αποφασιστικότητα και στο πεδίο αν χρειαστεί, κάτι που απευχόμαστε όλοι.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com