Στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Μη έμφυλος λόγος»

by Times Newsroom

Με στόχο την προώθηση της εφαρμογής του μη έμφυλου λόγου στα γραπτά και προφορικά κείμενα και την ένταξή του στην εκπαίδευση, καθώς και την ευαισθητοποίηση μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού για ζητήματα φύλου (και) στη γλώσσα, η Σταυρούλα Τσιπλάκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» του Ανοικτoύ Πανεπιστήμιoυ Κύπρου και η Νίνα Τοπιντζή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συντονίζουν Διαδικτυακή Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα «Μη έμφυλος λόγος», τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, μεταξύ 19:00 και 21:00. Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Zoom στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/2psd58kw με ελεύθερη πρόσβαση μετά από προεγγραφή.

Στη συζήτηση, που στοχεύει και στην καλλιέργεια στρατηγικών επίγνωσης γλωσσικού σεξισμού στην εκπαίδευση και τα μέσα ενημέρωσης, συμμετέχουν οι ειδικοί και ειδικές, από τον χώρο της Γλωσσολογίας και των Ανθρωπιστικών Επιστημών Αγγελική Αλβανούδη (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Μαριάνθη Γεωργαλίδου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Μαρία Γκασούκα (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Κώστας Κανάκης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Δήμητρα Κογκίδου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Μαριάνθη Μαρκή-Τσιλιπάκου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Θεοδοσία-Σούλα Παυλίδου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Αναστασία Στάμου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και Ρούλα Τσοκαλίδου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή