Συγχαρητήρια επιστολή προς τη νέα πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου απέστειλε ο Τασούλας

Να δοθεί έμφαση σε ζητήματα διαχείρισης της τρομοκρατίας και των μεταναστευτικών ροών, ζητά μεταξύ άλλων από την κ. Ματσιόλα

by Times Newsroom

Συγχαρητήρια επιστολή προς τη νεοεκλεγείσα πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Ρομπέρτα Μετσόλα απέστειλε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κώστας Τασούλας.

Στην επιστολή του υπογραμμίζει πως «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να έρθουμε πιο κοντά στους πολίτες μας παρέχοντας συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την σύγκλιση και τη συνοχή, την ανεργία και τη φτώχεια, τη διαχείριση της τρομοκρατίας και τις μεταναστευτικές ροές».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Με την ευκαιρία της εκλογής σας ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα ήθελα να σας απευθύνω τα θερμά συγχαρητήρια τόσο εμού του ιδίου, όσο και των μελών της Βουλής των Ελλήνων και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο σας.

Είμαι πεπεισμένος ότι από τη θέση αυτή θα συμβάλετε κατά τρόπο ουσιαστικό στην ενίσχυση του ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου ως θεματοφύλακα των δημοκρατικών αξιών, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επιτρέψτε μου να εκφράσω την βαθιά μου ελπίδα πως η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης θα θέσει τα θεμέλια για πιο εντατικές προσπάθειες ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να έρθουμε πιο κοντά στους πολίτες μας παρέχοντας συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την σύγκλιση και την συνοχή, την ανεργία και την φτώχεια, την διαχείριση της τρομοκρατίας και τις μεταναστευτικές ροές.

Γνωρίζω πως έχετε παρόμοιες ανησυχίες επί των παραπάνω θεμάτων. Επισημαίνω, επίσης, ότι εκφράσατε την πολιτική σας άποψη για το αδιαίρετο της Ευρώπης που μόνο μία Κύπρος χωρίς στρατεύματα κατοχής της Τουρκίας μπορεί να εξασφαλίσει, γεγονός που πολύ σωστά υπογραμμίσατε στην ομιλία σας επί τη αναλήψει των καθηκόντων σας. Σας διαβεβαιώ πως ο ελληνικός λαός προσάπτει μεγίστη σημασία στις απόψεις σας ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παρακαλώ δεχθείτε, Επίτιμη Κυρία Πρόεδρε, την έκφραση της υψηλής εκτιμήσεώς μου».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com