Σύγκλιση της Κεντροαριστεράς με συλλήψεις αριστερών

by Times Newsroom 1
Share this

Οι Δαμιανός Βασιλειάδης και Γιώργος Παπαγιαννόπουλος. Δυο από τους προσαχθέντες πριν τη χθεσινή ομιλία του Τσίπρα στο Μέγαρο Μουσικής. Σε όσους έχουν μνήμη, η ιστορία και των δυο στα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα είναι γνωστή. Δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα είχαν ειδική μεταχείριση στα χρόνια της Δημοκρατίας και μάλιστα από μια κυβέρνηση που αυτοθαυμάζεται ως “αριστερή”!!

  • Γράφει ο ΕΠΟΨ

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μέσα σε φαντασμαγορική ατμόσφαιρα, πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα την πρώτη εμφάνισή της η «Κίνηση για τη σύγκλιση της Κεντροαριστεράς».

Ότι αποτελεί ελεγχόμενο όργανο της Κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Κι ας διατείνονται οι έχοντες την πρωτοβουλία ότι αυτό δεν ισχύει. Το επιβεβαίωσε άλλωστε με την παρουσία του ο ίδιος ο πρωθυπουργός που, με παρέμβασή του, υπερασπίστηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν είναι η ώρα να σχολιάσω τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Σε αυτή τη χώρα γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά. Οι απόψεις που εξέφραζαν κατά καιρούς, υπηρετώντας με θέρμη από άλλες θέσεις την εκάστοτε εξουσία, ακόμα ηχούν στα αυτιά μας. Τώρα καμώνονται ότι συνέβαιναν αλλού.

Η ειρωνεία της τύχης είναι πως, πριν ακόμα προσέλθει στην εκδήλωση ο πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση φρόντισε να καταστήσει σαφές πώς εννοεί τη σύγκλιση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

Δύο δεκάδες συμπολίτες μας, που βρίσκονταν έξω από το Μέγαρο Μουσικής και σκόπευαν να διαμαρτυρηθούν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, συνελήφθησαν προληπτικά από την Αστυνομία!

Όλοι, αφού τους αφαιρέθηκαν τα κινητά τηλέφωνά τους ώστε να μην επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους, οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων!

Η πρωτοβουλία της Αστυνομίας, με άνωθεν προφανώς υποδείξεις, θυμίζει άλλες εποχές, που όλοι θεωρούσαμε πως είχαν οριστικά παρέλθει.

Φαίνεται όμως πως με την πνέουσα τα λοίσθια κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επανέρχονται στο προσκήνιο.

Μεταξύ των είκοσι προσαχθέντων αγωνιστών ήταν ο Δαμιανός Βασιλειάδης και ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος.

Δύο εμβληματικές φυσιογνωμίες του αντιδικτατορικού αγώνα, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΚ, και ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ. Και οι δυο τους υπήρξαν εκ των συντακτών της ιστορικής Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη 1974.

Με την ειλικρινή και σεμνή πορεία τους για τόσες δεκαετίες έχουν κατακτήσει τον σεβασμό όλων των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου.

Ντροπή!

Η σύγκλιση της Κεντροαριστεράς άρχισε ομολογουμένως με εντυπωσιακό τρόπο.

Με τη σύλληψη αγωνιστών της Αριστεράς!

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή