Συγκλόνισε το μήνυμα του πιλότου της ομάδας «Ζευς»: Είμαστε και θα παραμένουμε έτοιμοι – Τιμή σε εκείνους που φυλλάτουν Θερμοπύλες

Συγκλόνισε το μήνυμα του πιλότου της ομάδας «Ζευς» για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης. για ακόμα μια φορά.

by Times Newsroom

Οι εντυπωσιακοί ελιγμοί της πτήσης του αεροσκάφους F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων «Ζευς», έκοψαν την ανάσα όσων βρίσκονταν σήμερα στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όσους την παρακολουθούσαν στην τηλεόραση.

Μικροί και μεγάλοι έστρεψαν το κεφάλι τους προς τον ουρανό για να παρακολουθήσουν την εντυπωσιακή επίδειξη.

«Είμαστε και θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια με την γενιά του 1940. Τιμή σε εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα, Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη» είπε ο Έλληνας ιπτάμενος. Πρόκειται για στίχο από το ποίημα «Θερμοπύλες» του Κωνσταντίνου Καβάφη για να επαινέσει όσους θέτουν στη ζωή τους «Θερμοπύλες», όσους θέτουν δηλαδή κάποιον σημαντικό για εκείνους σκοπό και τον υπερασπίζονται μέχρι τέλους.

Ο Έλληνας ιπτάμενος εκτέλεσε μια σειρά εντυπωσιακών ελιγμών που έκοψαν την ανάσα των περισσότερων από 20.000 θεατών της στρατιωτικής παρέλασης.

Στην αντιφώνησή της η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε: «κύριε Επισμηναγέ γιορτάζουμε σήμερα τους ήρωες που πολέμησαν στο Αλβανικό έπος και θυσίασαν και τη ζωή τους για την ελευθερία μας και μαζί τους όλους εσάς στις Ένοπλες Δυνάμεις άοκνους φρουρούς που διασφαλίζεται την εθνική κυριαρχία. Η πατρίδας σας ευγνωμονεί. Χρόνια πολλά και καλλές προσγειώσεις.

Η ομάδα Ζευς ξεκίνησε την πορεία της τα τελευταία 12 χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com