Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ για την τραγωδία σε εκκλησία στην Γκίζα της Αιγύπτου

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί

by Times Newsroom

Βαθιά θλίψη για την τραγική απώλεια ζωών από την φωτιά σε εκκλησία στην Γκίζα της Αιγύπτου, εκφράζει με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το υπουργείο Εξωτερικών.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ, εκφράζει εγκάρδια συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η Ελλάδα στέκεται «με πλήρη αλληλεγγύη στους στενούς μας φίλους, τον λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου».

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τουλάχιστον 35 είναι οι νεκροί και 45 οι τραυματίες από μία φωτιά που ξέσπασε σήμερα, στο εσωτερικό εκκλησίας στην πόλη της Γκίζας στην Αίγυπτο.

Η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα την ώρα που 5.000 πιστοί ήταν συγκεντρωμένοι στην εκκλησία Αμπού Σιφίν στη συνοικία Ιμπάμπα, με συνέπεια πολλά από τα θύματα να ποδοπατηθούν από τους πιστούς εντός της εκκλησίας από τον πανικό που επικράτησε, σημειώνεται στο ίδιο τηλεγράφημα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή