Συμφωνία Μεξικού-Ρωσίας για εγχώρια παραγωγή του Sputnik V

by Times Newsroom 1

Το Μεξικό θα παράγει εγχώρια το εμβόλιο Sputnik V κατά της COVID-19, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Μαρσέλο Εμπράρντ, σε επίσκεψη στη Μόσχα, σε τηλεοπτική συνέντευξη την Τετάρτη.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης του Μεξικού ταξίδεψε στη Μόσχα την Κυριακή εν μέσω συνομιλιών για την εκπόνηση σχεδίων για το Μεξικό να παραγάγει και να εμφιαλώνει το εμβόλιο Sputnik V COVID-19 της Ρωσίας στο εσωτερικό μετά από καθυστερήσεις στις αποστολές.

Η εμφιάλωση του ρωσικού εμβολίου στο Μεξικό θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από τον Μάιο, σύμφωνα με το Twitter, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο εμπορεύεται το εμβόλιο στο εξωτερικό.

Ο Εμπράρντ, του οποίου η κυβέρνηση σκοπεύει να επιταχύνει τον ρυθμό εμβολιασμού της, είπε ότι περίπου ένα εκατομμύριο άτομα στο Μεξικό είχαν εμβολιαστεί μέχρι τώρα με το Sputnik V.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού δήλωσε στα τέλη Φεβρουαρίου ότι αναμένεται να λάβει 7,4 εκατομμύρια δόσεις Sputnik V έως τον Απρίλιο και 16,6 εκατομμύρια πρόσθετες δόσειςτον Μάιο. Το Μεξικό υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση συνολικών 24 εκατομμυρίων δόσεων.

Με πληροφορίες από το Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή