Συμμαχία της ΕΥΑΘ και της Aegean Rebreath για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Θα συνεργαστούν στους τομείς της εκπαίδευσης - κατάρτισης και της ευαισθητοποίησης φορέων και πολιτών

by Times Newsroom

Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο αφορά τον περιορισμό της κατανάλωσης πλαστικών μιας χρήσης, και έχει παράλληλα στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των Θεσσαλονικέων σε θέματα θαλάσσιου περιβάλλοντος, υπέγραψαν την Τρίτη (22/11) ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε, Άνθιμος Αμανατίδης και ο πρόεδρος της Aegean Rebreath, Γιώργος Σαρελάκος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΥΑΘ ΑΕ, οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν από κοινού στους τομείς της εκπαίδευσης – κατάρτισης, της ευαισθητοποίησης φορέων και πολιτών, της προώθησης του εθελοντισμού και της ανάπτυξης τεχνογνωσίας μέσα από πιλοτικά πρότζεκτ και συγκεκριμένες συνέργειες, συνεισφέροντας η καθεμία την εμπειρία, την εξειδίκευση και τα πρωτογενή δεδομένα που διαθέτει. Σε ό,τι αφορά τις δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, αυτές θα εστιάζουν σε θέματα αειφορίας και κυκλικής οικονομίας, όπως τονίζεται.

«Με την Aegean Rebreath θα διερευνήσουμε πιθανά πεδία συνεργιών, με πρώτο το προφανές: τον περιορισμό των πλαστικών έναντι του άριστου νερού της βρύσης μας, προς όφελος του περιβάλλοντος και φυσικά της… τσέπης του καταναλωτή» υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Άνθιμος Αμανατίδης.

«Οι αρχές της ανακύκλωσης, της κυκλικής οικονομίας και της επαναχρησιμοποίησης είναι εγγενείς στο δικό μας εταιρικό οικοσύστημα κι επομένως μοιραζόμαστε με την Aegean τις ίδιες αξίες» σημείωσε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ξεκάθαρη ανάγκη να διασφαλιστεί η σωστή ποιότητα του νερού σε εθνικό επίπεδο και να ενθαρρυνθεί η υπεύθυνη κατανάλωσή του, υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Aegean Rebreath, Γιώργος Σαρελάκος, σημειώνοντας πως «στοχεύουμε να συνδυάσουμε την τεχνογνωσία της ΕΥΑΘ με τις καινοτόμες ιδέες που χαρακτηρίζουν τον οργανισμό μας».

Η Aegean Rebreath είναι ένας συνεταιρισμός κοινωνικού χαρακτήρα και -μεταξύ άλλων- το 2022 βραβεύτηκε με το «Green Award» του «Economist» και ως η καλύτερη περιβαλλοντική οργάνωση της χρονιάς.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com