Συμβούλιο της Ευρώπης: Ελληνική συμμετοχή στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης

Στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας θα τεθεί το θέμα της προγραμματιζόμενης Συνόδου Κορυφής των κρατών-μελών του Οργανισμού (4th Summit).

by Times Newsroom

Σε εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι, θα συμμετάσχει ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους βουλευτές-μέλη της Συνέλευσης κκ Θεοδώρα Μπακογιάννη, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Γεώργιο Κατρούγκαλο, Γεώργιο Παπανδρέου και Ειρήνη Κασιμάτη, κατά το διάστημα από 11 έως 14 Σεπτεμβρίου 2022.

Συγκεκριμένα, η ελληνική αντιπροσωπεία θα λάβει μέρος στις συνεδριάσεις του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, καθώς και των Επιτροπών Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας, Ελέγχου (Monitoring) και της ad hoc Επιτροπής για την 4η Σύνοδο Κορυφής για την ανανέωση, βελτίωση, και ενδυνάμωση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας θα τεθεί το θέμα της προγραμματιζόμενης Συνόδου Κορυφής των κρατών-μελών του Οργανισμού (4th Summit).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής, επαφές θα πραγματοποιήσει η κ. Μπακογιάννη ενόψει της προετοιμασίας της έκθεσής της σχετικά με την κατάσταση στο Κόσοβο. Ο κ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει την έκθεσή του για τα Δυτικά Βαλκάνια και ο κ. Κατρούγκαλος την έκθεσή του για τις επιπτώσεις του BREXIT στα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ιρλανδία. Επιπροσθέτως, ο κ. Κατρούγκαλος θα παρέμβει, ως πρόεδρος της υπο-επιτροπής για θέματα Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής, σχετικά με την πορεία της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Λιβύη και τη Συρία.

‘Αλλα θέματα που θα απασχολήσουν την Επιτροπή είναι: «Ο ρόλος του Συμβουλίου της Ευρώπης ως ακρογωνιαίου λίθου της ευρωπαϊκής πολιτικής αρχιτεκτονικής» της Λιθουανής βουλευτού κ. Andrikiene, καθώς και η έκθεση σχετικά με την 4η Σύνοδο Κορυφής, όπως θα παρουσιαστεί από την Ιρλανδή βουλευτή κ. O’ Loughlin. Τέλος, θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή Ελέγχου η έκθεση του κ. Παπανδρέου αναφορικά με την τήρηση των δεσμεύσεων της Ουγγαρίας απέναντι στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή