Συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας Andrey M. Maslov

by Times Newsroom 1

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, υποδέχθηκε σήμερα στο ΥΠΠΟΑ τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας Andrey M. Maslov, προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη συνάντηση, ήταν η διοργάνωση του Έτους Ιστορίας Ελλάδας- Ρωσίας και η προετοιμασία της επίσκεψης στην Ελλάδα του Vladimir Medinsky, πρώην Υπουργού Πολιτισμού και νυν Συμβούλου για θέματα Πολιτισμού του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vladimir Putin. Ο κ. Medinsky χειρίζεται για την ρωσική πλευρά τα θέματα του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας.

Συζητήθηκε επίσης, η προετοιμασία της έκθεσης «Θησαυροί του Ακρωτηρίου» στο Κρατικό Μουσείο Καλών Τεχνών Πούσκιν, με εκθέματα από τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης, τα οποία ταξιδεύουν για πρώτη φορά στο εξωτερικό.

Όπως δήλωσε η Λίνα Μενδώνη, «Η έκθεση είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός, το οποίο συνδέεται με το Έτος Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας και με την επέτειο των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης. Δεν ξεχνούμε τη σημαντική συμβολή της Ρωσίας στη διαμόρφωση του νεότερου ελληνικού κράτους».

Από την πλευρά του, ο κ. Maslov μετέφερε τις πολύ θετικές εντυπώσεις του Ρώσου Πρωθυπουργού Mikhail Mishustin από την επίσκεψή του στην Αθήνα, για τις επίσημες εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου. Ο Πρέσβης της Ρωσίας επισήμανε ότι ο κ. Mishustin επέλεξε την Αθήνα για το πρώτο του επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό, έπειτα από μεγάλο διάστημα, εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή