Συναγερμός στην Βαλτική: Το βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθούσε δύο ρωσικά υποβρύχια

Ακολουθούσαν προκαθορισμένο δρομολόγιο, όμως η Βρετανία δεν αντιμετώπισε έτσι το συγκεκριμένο γεγονός

by Times Newsroom

Αναστάτωση επικράτησε στην Βαλτική, όταν δύο ρωσικά υποβρύχια προσπάθησαν να πάνε από την Βόρεια Θάλασσα στο λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης, καθώς το βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό τα θεώρησε απειλή και τα παρακολούθησε.

Όπως ανέφερε ο επίσημος λογαριασμός του Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας, τα υποβρύχια Severodvinsk με πυραύλους κρουζ και το Vepr κατευθύνονταν από την Βόρεια Θάλασσα στην Αγία Πετρούπολη για να συμμετέχουν στους τους εορτασμούς της Ημέρας του Ρωσικού Ναυτικού που αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 31 Ιουλίου.

Παρόλα αυτά, καθώς η κατάσταση ανάμεσα στην Δύση και την Ρωσία είναι τεταμένη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, το βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό θεώρησε ότι έπρεπε να παρακολουθήσει τα ρωσικά υποβρύχια, την στιγμή που πέρασαν κοντά από τις νορβηγικές ακτές.

Χαρακτηριστικά, σε tweet ανέφερε το εξής:

«Παρακολουθούμε κάθε κίνηση…

Το HMS Portland του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού εντόπισαν δύο ρωσικά υποβρύχια κοντά στις Νορβηγικές ακτές κατά την διάρκεια επιχείρησης».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή