Συναγερμός των χειρουργών στην Ιταλία: «Οι φυσιολογικές επεμβάσεις μειώθηκαν έως 80%»

«Εχουν μειωθεί δραματικά οι συνηθισμένες χειρουργικές επεμβάσεις στα νοσοκομεία, οι οποίες στις διάφορες Περιφέρειες έχουν μειωθεί από 50 έως 80%»

by Times Newsroom

Τον κώδωνα του κινδύνου για την δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία, που κατακλύζονται από το τέταρτο κύμα πανδημίας, κρούει η Ιταλική Χειρουργική Εταιρεία (SIC), τονίζοντας ότι έχουν μειωθεί κατά 50-80% οι κανονικές χειρουργικές επεμβάσεις.

«Οι μονάδες εντατικής θεραπείας καταλαμβάνονται σε μεγάλο βαθμό από ασθενείς με covid, με αποτέλεσμα να μην εγχειρίζονται άτομα με όγκους ή καρκίνο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιταλικής Χειρουργικής Εταιρείας. «Εχουν μειωθεί δραματικά οι συνηθισμένες χειρουργικές επεμβάσεις στα νοσοκομεία, οι οποίες στις διάφορες Περιφέρειες έχουν μειωθεί από 50 έως 80%», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων είναι δραματική, δυστυχώς αυτή είναι η άλλη όψη του Covid», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ιταλικής Χειρουργικής Εταιρείας, Φραντσέσκο Μπασίλε. « Τα κρεβάτια στις Χειρουργικές κλινικές έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ, ενώ αναισθησιολόγοι και νοσηλευτικό προσωπικό από τα χειρουργεία ,έχουν μεταφερθεί σε κλινικές Covid.

«Οδεύουμε προς την ίδια κατάσταση με το 2020 – λέει ο πρόεδρος της SIC – που είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν 400.000 χειρουργικές επεμβάσεις και να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ασθενών στις λίστες αναμονής».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com