Συνάντηση Καντέρ με Ιερώνυμο: «Ο Ερντογάν μισεί την Ελλάδα και θέλει πόλεμο – Είμαστε μία οικογένεια»

Το μήνυμα του αρχιεπισκόπου

by Times Newsroom

Τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Τούρκος επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής Ενές Καντέρ, που διαπρέπει στο NBA.

Πώς του φαίνεται η Ελλάδα ρώτησε ο αρχιεπίσκοπος τον Ενές Καντέρ, ο οποίος απάντησε ότι έχει επισκεφτεί πολλές φορές τη χώρα μας, ότι αισθάνεται πως «είμαστε μία οικογένεια». Επίσης, τόνισε ότι δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών, Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ μας συνδέουν τόσο πολλά.

Ο μακαριώτατος επισήμανε ότι οι λαοί είναι αγαπημένοι και πως οι συγκρούσεις αφορούν μόνον πρόσωπα. «Να ευχηθούμε ο Θεός να φωτίσει όλους τους άρχοντες και στην Τουρκία και στην Ελλάδα, ακόμη και στην Αμερική, να υπάρξει πνεύμα αγάπης και ένωσης», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Ενές Καντέρ ζήτησε να μάθει την άποψη του αρχιεπισκόπου για το προσφυγικό ζήτημα και ο μακαριώτατος απάντησε ότι θα προτιμούσε να του δείξει τι γίνεται στην πράξη, με τα συσσίτια και τα δέματα αγάπης που στέλνονται σε χιλιάδες ανθρώπους, καθημερινά.

Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο καλαθοσφαιριστής από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. Επισήμανε, μάλιστα, ότι οι Τούρκοι που φεύγουν εξαιτίας του καθεστώτος της κυβέρνησης Ερντογάν και έρχονται στην Ελλάδα αισθάνονται τη φιλευσπλαχνία των Ελλήνων περισσότερο από των συμπατριωτών τους. Σε άλλο σημείο, είπε προς τον αρχιεπίσκοπο ότι έχει διαβάσει και έχει εντυπωσιαστεί με το έργο του και συμπλήρωσε: «Όλοι προσεύχονται για εσάς και την υγεία σας».

«Ο Ερντογάν δεν εκπροσωπεί τον τουρκικό λαό»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Ενές Καντέρ απάντησε: «Δυστυχώς, υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για πολιτικούς λόγους, αλλά θέλω να πω πως ο Ερντογάν δεν εκπροσωπεί τον τουρκικό λαό».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Τούρκος μπασκετμπολίστας πρόσθεσε, ακόμη, επ’ αυτού ότι ο Ερντογάν μισεί τους Έλληνες και θέλει πόλεμο. Επειδή είναι προ των εκλογών στην Τουρκία, θέλει να δημιουργήσει μεγάλο χάος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Επίσης, χαρακτήρισε απαράδεκτο αυτό που γίνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, που ψάχνει παράνομα για πετρέλαιο και θέλει να εισβάλει στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Επανέλαβε, μάλιστα, ότι ο Ερντογάν δεν εκπροσωπεί τον τουρκικό λαό και ότι είναι πολλοί εκείνοι που αγαπούν τους Έλληνες, την ελληνική κουλτούρα, τη θρησκεία τους και τη σέβονται πολύ, αλλά «η εξωτερική και εσωτερική πολιτική είναι απαράδεκτες και τις καταδικάζω», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλη ερώτηση, υπογράμμισε ότι θέλει να συνεχίσει να μιλάει για τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Δεν με ενδιαφέρει τι κόμμα εκπροσωπεί κάποιος, πρέπει να νοιάζεσαι για τα ανθρώπινα δικαιώματα που δυστυχώς δεν τα έχουμε στην Τουρκία, δεν υπάρχει δημοκρατία, ελευθερία του λόγου, θρησκείας, έκφρασης, παρά μόνο διαμαρτυρία. Η Τουρκία θα μπορούσε να είναι η γέφυρα του Ισλάμ και της Δύσης, αλλά εξαιτίας του Ερντογάν είναι αδύνατον και ελπίζω ο τουρκικός λαός να μπορέσει να το δει αυτό», κατέληξε ο Ενές Καντέρ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή