Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας – Συζητήθηκε η πορεία ναυπήγησης της πρώτης φρεγάτας Belh@rra

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, Sébastien Lecornu. Το παραπάνω συνέβη επ’ ευκαιρία της επίσκεψής του στην Αθήνα και της συνάντησής του με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

by Times Newsroom

Συζητήθηκαν η ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία και η πορεία ναυπήγησης της πρώτης φρεγάτας Belh@rra.

Προχωράει με γοργούς ρυθμούς στα ναυπηγεία της Naval Group στο Λοριάν, η ναυπήγηση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belh@rra κλάσης «Κίμων».

Η γαλλική εταιρεία έδωσε, μάλιστα, στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες της υπό κατασκευή φρεγάτας, η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να παραδοθεί στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μέσα στο 2025 (μαζί με τη δεύτερη που θα φέρει την ονομασία «Νέαρχος»), ενώ η τρίτη φρεγάτα FDI HN 1 (με την ονομασία «Φορμίων») που προβλέπεται στη σχετική συμφωνία, θα παραδοθεί το 2026.

Σημειώνεται η Ελλάδα διατηρεί την επιλογή να αποκτήσει και τέταρτη φρεγάτα. Σε περίπτωση που προχωρήσει η παραγγελία και για την τέταρτη Belh@rra, θα καταπλεύσει στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας το 2027.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή