Συνάντηση Πούτιν με Ερντογάν στο Καζακστάν με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Μόσχα δεν αποκλείει να συζητηθεί η τουρκική πρόταση για την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών

by Times Newsroom

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται να συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αστάνα του Καζακστάν, ώστε να συζητήσουν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ θα αναφερθούν και σε άλλα διμερή ζητήματα.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, η Μόσχα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι δύο ηγέτες να συζητήσουν επίσης την τουρκική πρόταση για ειρηνευτικές συνομιλίες, ωστόσο το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση για το θέμα μέσω των επίσημων διπλωματικών διαύλων.

«Είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για τη συνάντηση», που θα γίνει την Πέμπτη, είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, διευκρινίζοντας ότι αυτή θα είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν «η κατάσταση στην Ουκρανία, οι διμερείς σχέσεις και να γίνει ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα της επικαιρότητας».

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Τούρκος πρόεδρος θα αναχωρήσει για την Αστάνα αύριο Τετάρτη, αρχικά για συνομιλίες με τον πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ και θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογο του την Πέμπτη.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com