«Synced», εγκαίνια ατομικής έκθεσης της Ελιώνας Ντούκνη στην The Blender Gallery

by Times Newsroom

Η The Blender Gallery παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεσης ζωγραφικής της Ελιώνας Ντούκνη με τίτλο SyncedΤα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 17 Oκτώβρηώρα 20:00 ενώ η διάρκεια της θα είναι μέχρι το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019.

Η ζωγραφική της Ελιώνας Ντούκνη αυθόρμητη, ενστικτώδης και ανέντακτη πηγάζει από τη βαθιά εσωτερική της ανάγκη για καλλιτεχνική έκφραση. Η γραφή των επαναλαμβανόμενων μορφικών στοιχείων στους καμβάδες της τονίζεται μέσα από την ιδιαίτερη τεχνική της με τα σπατουλαριστά χρώματα. Η εικαστικός επινοεί μια αναγνωρίσιμη προσωπική ζωγραφική μανιέρα, ενώ ενθέτει ή συνθλίβει γεωμετρικά σχήματα και συνθέτει απίθανους χρωματισμούς με πολλαπλές αποχρώσεις και χροιές. Μεταμορφώνει τη ζωγραφική επιφάνεια σε αφηγηματικές περιφραστικές ανεικονικές απεικονίσεις, που εναλλάσσονται από οδυνηρές και συντριπτικές σε καθαρτήριες και καταπραϋντικές. Με τους συνεχείς τεχνοτροπικούς και χρωματικούς πειραματισμούς, ακολουθώντας πάντα το πηγαίο ταλέντο της, η Ντούκνη δημιουργεί προκλητικές δυναμικές συνθέσεις συχνά τεράστιων διαστάσεων.  Οι θεματικές της προτεραιότητες κινούνται γύρω από τις προσωπικές της εμπειρίες και εκφράζουν αγωνίες, πόθους, φόβους, όνειρα, εσωτερικές μάχες και κατακτήσεις.  Ο εσωτερικός της κόσμος μετουσιώνεται σε παλλόμενες πολύχρωμες εικόνες με τιθασευμένες περιγραφικές σχηματοποιήσεις και απρόσμενες ένθετες επεμβάσεις. Η δημιουργός επιτυγχάνει να μεταφέρει στις εικόνες της αντικρουόμενα συναισθήματα και να κεντρίσει το ενδιαφέρον του θεατή με έμμεσες αναφορές στο τραγικό και το λυτρωτικό. Στο ιδιαίτερης αισθητικής έργο της συνυπάρχει το γαλήνιο με το ταραχώδες, η ευδαιμονία, η αισιοδοξία, η ελπίδα με την οδύνη, τη βαναυσότητα, την τραχύτητα. Η παλίμψηστη γραφή της με τις συνεχείς μεταμορφώσεις της ύλης, τους επεμβατικούς χρωματισμούς και την έντονη εξομολογητική διάθεση αφήνει ένα διάχυτο αίσθημα χαρμολύπης στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και μεταδίδει κραδασμούς, από την ενέργεια και τη δύναμη της μαχητικής της τέχνης. Όλες οι δημιουργίες της, από τους καμβάδες μέχρι τα περίοπτα έργα, από τις μικρές μέχρι τις μεγάλες συνθέσεις, χαρακτηρίζονται από έναν έντονο μεταμοντέρνο εξπρεσιονισμό, γνώρισμα της εκρηκτικής ιδιοσυγκρασίας της και της αδιάκοπης πάλης της για δημιουργία.

Λουϊζα Καραπιδάκη
Ιστορικός τέχνης

 


Διάρκεια έκθεσης:
17/10 – 16/11/2019

Ώρες Λειτουργίας έκθεσης: 
Δευτέρα – Τρίτη: 10:00 – 18:00
Τετάρτη – Παρασκευή: 10:00-20:00
Σάββατο: 12:00 – 16:00
Kυριακή: Κλειστά

Το κείμενο της έκθεσης το έχει επιμεληθεί η ιστορικός τέχνης, Λουίζα Καραπιδάκη και την ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά της.

Διεύθυνση: Ζησιμοπούλου 4,Γλυφάδα – 16674
Τηλέφωνο: (+30) 213 0280597
Email: info@theblendergallery.com

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή