Σύνδεσμος Υγείας Βιέννης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός στις νέες προσλήψεις υγειονομικών

by Times Newsroom 1

Υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά της Covid-19 ισχύει ήδη από τις 27 Μαίου ως προϋπόθεση για όλες τις νέες προσλήψεις στο πλαίσιο του Συνδέσμου Υγείας, της συνένωσης όλων των υγειονομικών θεσμών της πόλης της Βιέννης, συμπεριλαμβάνοντας όχι μόνον τα επαγγέλματα υγείας, αλλά επίσης το διοικητικό προσωπικό και το προσωπικό καθαρισμού – καθώς και όσους κάνουν πρακτική εξάσκηση, όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα απέναντι στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση.

Από την 1η Ιανουαρίου 2002, ο Σύνδεσμος Υγείας της Βιέννης, ως εταιρεία της αυστριακής πρωτεύουσας, αποτελεί οργανωτική συγχώνευση όλων των νοσοκομείων της πόλης, των γηροκομείων και των σχολών κατάρτισης για νοσηλευτικό προσωπικό.

Όποιος θέλει να βρει θέση εργασίας στον Σύνδεσμο Υγείας της Βιέννης, ακόμα κι αν είναι απλώς πρακτική εξάσκηση, πρέπει να επιδείξει πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή να εμβολιαστεί άμεσα.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζομένους στον Σύνδεσμο Υγείας της Βιέννης ισχύει από το 2017 για όλους τους προσλαμβανόμενους νέους υπαλλήλους στον υγειονομικό τομέα και αυτό προβλέπεται για μολυσματικές ασθένειες, όπως η διφθερίτιδα, η ιλαρά, η παρωτίτιδα, η ερυθρά και η ηπατίτιδα Β.

Εκπρόσωπος του Συνδέσμου δήλωσε σήμερα ότι “τώρα περιλαμβάνονται όλες οι επαγγελματικές ομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι νέοι συνεργάτες και οι ασκούμενοι του Συνδέσμου Υγείας της Βιέννης είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν κατά ορισμένων μολυσματικών ασθενειών, μεταξύ άλλων και κατά της Covid-19”.

Όπως τόνισε η εκπρόσωπος, ο λόγος για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν “υψηλό επίπεδο ευθύνης έναντι των ασθενών και των συναδέλφων τους, και είτε πρόκειται για το προσωπικό καθαρισμού είτε για τεχνικούς – όλοι διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη φροντίδα των ασθενών, μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν πολύ εντατική επαφή με τον ασθενή και ο Σύνδεσμος Υγείας έχει υποχρέωση να διασφαλίσει την ασφάλεια των ασθενών”.

Ο Σύνδεσμος Υγείας της Βιέννης λειτουργεί, μεταξύ άλλων, οκτώ κλινικές και εννέα οίκους ευγηρίας και φροντίδας, απασχολώντας περίπου 30.000 υπαλλήλους, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει υποχρεωτικός εμβολιασμός για το ήδη υπάρχον προσωπικό.

Στη διάρκεια της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εμβολιασμού 2018”, ο ιατρικός διευθυντής του Συνδέσμου Υγείας Μίχαελ Μπίντερ είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει νομική βάση για αυτό, “αλλά γνωρίζουμε για την κατάσταση εμβολιασμού αυτών των συναδέλφων”.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή