Συνεδρία Υποδοχής του Καθηγητή κ. Γεωργίου Β. Γιαννάκη ως Αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας Αθηνών

Ο καθηγητή κ. Γεώργιος Β. Γιαννάκης θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Ο πηγαιμός Κόρινθος-Ακαδημία γεμάτος σήματα, τηλεπικοινωνίες, δίκτυα, μάθηση».

by Times Newsroom

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 17.00 θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ιστότοπο της Ακαδημίας Αθηνών η συνεδρία υποδοχής του κ. Γεωργίου Β. Γιαννάκη, Καθηγητή στην Προεδρική Έδρα McNight της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Μινεσότα (ΗΠΑ), ως αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Ακαδημαϊκός κ. Κωνσταντίνος Βαγενάς θα παρουσιάσει τον Καθηγητή κ. Γεώργιο Β. Γιαννάκη, ο οποίος ακολούθως θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Ο πηγαιμός Κόρινθος-Ακαδημία γεμάτος σήματα, τηλεπικοινωνίες, δίκτυα, μάθηση».

Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ιστότοπο της Ακαδημίας Αθηνών μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:

http://www.academyofathens.gr/el/sessions/202212071

Βιογραφικό σημείωμα Γεωργίου Β. Γιαννάκη

Ο κ. Γεώργιος Β. Γιαννάκης έλαβε το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1981 και στη συνέχεια μετέβη στις ΗΠΑ για μεταπτυχιακές σπουδές όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στην Επιστήμη του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού το 1983 και MSc στα Μαθηματικά το 1986, από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC) στο Λος Άντζελες. Από το ίδιο Πανεπιστήμιο έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα (PhD) το 1986.

Από το 1987 έως το 1998 υπηρέτησε ως Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. Από το 1999 έως σήμερα είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, στη Μινεάπολη των ΗΠΑ. Στο εν λόγω Πανεπιστήμιο κατέχει την Έδρα ADC (ADC Endowed Chair in Wireless Communications), καθώς και την Έδρα McKnight in ECE (the University of Minnesota McKnight Presidential Chair). Επίσης, είναι Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου “Digital Technology Center” του Πανεπιστημίου της Μινεσότα.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέρονται εστιάζονται σε περιοχές των επικοινωνιών, της επιστήμης των δικτύων, της στατιστικής επεξεργασίας σήματος, της μηχανικής μάθησης, της επιστήμης δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης. Στις περιοχές αυτές έχει εκτεταμένο δημοσιευμένο έργο που περιλαμβάνει περισσότερα από 470 άρθρα σε κορυφαία περιοδικά (κατά βάση σε IEEE Transactions), περισσότερες από 780 ανακοινώσεις σε υψηλού κύρους συνέδρια, 25 κεφάλαια σε βιβλία, δύο βιβλία, δύο ερευνητικές μονογραφίες και 34 διεθνείς πατέντες.

Είναι ενεργό μέλος της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του από διάφορες θέσεις(συντακτικές επιτροπές περιοδικών, οργάνωση κορυφαίων συνεδρίων, θέσεις διοίκησης στην IEEE Signal Processing Society και ΙΕΕΕ Communications Society, κλπ).

Το έργο του έχει τύχει μεγάλης αναγνώρισης από τη διεθνή κοινότητα όπως αποδεικνύεται από τα παρακάτω στοιχεία: περισσότερες από 75000 αναφορές (Google Scholar), h-index 145, κάτοχος ενός από τα κορυφαία βραβεία του ΙΕΕΕ, του “Fourier Technical Field Award” (2015), κάτοχος του IEEE “Norbert Wiener Signal Processing Society Award” (2019), Μέλος της Academia Europaea (foreign member, 2020), Fellow Member της National Academy of Inventors (2019), Fellow member της European Academy of Sciences and Arts (2020), εννέα Best Paper Awards σε περιοδικά (Transactions) της IEEE Signal Processing Society και της ΙΕΕΕ Communications Society (όπως το σημαντικότατο G. Marconi Prize Paper Award in Wireless Communications), επτά Best Paper Awards σε κορυφαία συνέδρια της περιοχής, Technical Achievement Award από την IEEE Signal Processing Society, Technical Achievement Award από την European Association for Signal Processing (EURASIP), European Assoc. for Signal Proc. (EURASIP) “Athanasios Papoulis Society Award” (2020), Young Faculty Teaching Award από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, G. W. Taylor Award for Distinguished Research από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, McKnight Presidential Endowed Chair at the University of Minnesota (από το 2016), Fellow Member of the IEEE (από το1997), Fellow Member of EURASIP (από το 2008), Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών, συγκεκριμένα των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών και Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, (2018), Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συγκεκριμένα του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, (2018), Professorships: Zhejiang U. (Distinguished); Fudan U. (Fellow); BIT (Advising), China.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com