Συννεφιές και πρωτοβρόχια για Ανδρουλάκη

Η λήξη του μήνα του μέλιτος από την εκλογή του, εξελέγη στις 12 Δεκεμβρίου, βρίσκει τον Νίκο Ανδρουλάκη με λιγότερη φόρα και πολλά ερωτηματικά.

by Times Newsroom

Η πρώτη του εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην τηλεόραση από την εκλογή του στο κεντρικό δελτίο του Alpha αφενός δεν είχε την τηλεθέαση που περίμεναν στη Χαριλάου Τρικούπη, αφετέρου δεν είχε σαφές πολιτικό στίγμα και απαντήσεις.

Επιπλέον, ο ορισμός των νέων τομεαρχών κοινοβουλευτικού ελέγχου έδειξε περισσότερο διάθεση για ισορροπίες και λιγότερο για νέα πορεία και ανανέωση.  Αναμένονται βεβαίως οι ανακοινώσεις για τον νέο γραμματέα και τον νέο εκπρόσωπο του κόμματος.

Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ερωτηθείς για την πολιτική συνεργασιών, απάντησε ότι σκοπός του είναι να υπάρξει στην Ελλάδα μία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Ο όρος δεν ήταν σαφής, γι΄ αυτό και επιστρατεύτηκαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη να εξηγήσουν τι εννοούσε ο πρόεδρος, καθώς ο μεν ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε ότι το Κίνημα Αλλαγής πάει για πρωτιά και αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, η δε Ν.Δ. ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την κεντροδεξιά.

Οι συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη ξεκίνησαν από την πρόβλεψη του κ. Ανδρουλάκη ότι κατά την κρίση του προέδρου ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να πάει και σε δεύτερη ή και σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση προκειμένου να επιτύχει την αυτοδυναμία, άρα εκ των πραγμάτων δεν θα τεθεί κανένα ζήτημα συνεργασίας για το Κίνημα Αλλαγής.

Επειδή όμως αυτό εκλήφθηκε ως υπεκφυγή, οι διαρροές ενισχύθηκαν. Η ενισχυμένη version έλεγε πως η φράση του Νίκου Ανδρουλάκη «θέλουμε μία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση» σημαίνει ότι ο ίδιος θα πάει μέχρι τις εκλογές με σαφή και σκληρά σοσιαλδημοκρατική ατζέντα. Μία ατζέντα που δεν μπορεί να ακολουθήσουν ούτε ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο συντηρητισμός της Ν.Δ., όπως λένε οι συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη. Και για αυτό ελπίζει ότι θα ανταμειφθεί από τους πολίτες και θα είναι πιο ισχυρό το ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές, καταφέρνοντας να επιβάλει τους δικούς του όρους στις διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Θεμιτός στόχος, αλλά ως σενάριο μένει να αποδειχθεί.

Αυτό που δεν μένει να αποδειχθεί είναι ότι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει ήδη αρχίσει και κάνει εκπτώσεις από τη σοσιαλδημοκρατική-μεταρρυθμιστική ατζέντα που επαγγέλλεται, για να γίνει πειστικός όταν μιλά για ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. και πολιτική αυτονομία.

Λίγοι πρόσεξαν και ακόμα λιγότεροι κατέγραψαν ότι η α λα Ντράγκι πρότασή του για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων του Δημοσίου, η οποία συνοδεύτηκε και από επιθέσεις κατά της κυβέρνησης ότι δεν τολμά να αποφασίσει και να υλοποιήσει μία τέτοια πολιτική, ήδη εγκαταλείφθηκε! Στη συνέντευξή του  στον Alpha, ο κ. Ανδρουλάκης τη μετέτρεψε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό όχι για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά για εκείνους που έρχονται σε επαφή με ευρύ κοινό. Δεν είναι γνωστό αν θα υπάρξει και έτερη προσαρμογή. Μένει τουλάχιστον η τολμηρή πρόταση για rapid test στους εργαζόμενους στην εστίαση και τα καταστήματα με δικά τους έξοδα, όπως και η επιλογή να μη συνταχθεί με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν τεστ για όλους.

Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει να λέει ότι μετά την πρότασή του για περισσότερα σημεία σε όλη τη χώρα για δωρεάν τεστ, η κυβέρνηση κινήθηκε προς σε αυτήν την κατεύθυνση και έκανε σχετικές ανακοινώσεις.

Στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, πριν ξεκινήσει η καυτή συζήτηση για το μέλλον της Αυγής, συζητήθηκε για λίγο η εμφάνιση Ανδρουλάκη στον Alpha. Πληροφορίες λένε ότι κάποιοι -όχι ο κ. Τσίπρας- ήταν λιγότερο ανήσυχοι για το μέλλον…

Τα πρώτα σύννεφα

Μετά την τηλεοπτική συνέντευξη του αρχηγού δεν υπήρξαν μόνο οι διαρροές της Χαριλάου Τρικούπη. Υπήρξε και μία… δηλητηριώδης ανάρτηση του συνυποψήφιου Χάρη Καστανίδη, ο οποίος έγραψε: «Τι είναι η ανανέωση στην πολιτική σήμερα; Είναι η προσαρμογή σε μια απολιτίκ και αποϊδεολογικοποιημένη εποχή. Η προσαρμογή στο ελαφρύ life-style. Είναι η επιβολή της πνευματικής μετριότητας, που αρέσκεται στην επικοινωνία χωρίς πολιτικό προϊόν». Αρχισαν να γράφονται διάφορα σχόλια για το τι εννοεί ή ποιον εννοεί ο Καστανίδης, αλλά με ημέρα ανάρτησης 11.01.2022 και ώρα ανάρτησης 21:47 (δηλαδή μία ώρα μετά το τέλος της συνέντευξης Ανδρουλάκη στον Alpha), το πιο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι ο Χάρης Καστανίδης έβλεπε τη συνέντευξη του προέδρου και αμέσως μετά ανέβασε για τον πρόεδρο αυτό το σχόλιο στα social media.

Αρκετοί πρόσεξαν ότι μαζί με την πίστωση χρόνου που έδωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κατά τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, άφησε και κάποιες έμμεσες αιχμές περί ασαφούς πολιτικού στίγματός τους και λόγου. Επειδή αντίστοιχες αιχμές αφήνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, στη Χαριλάου Τρικούπη λένε ότι τόσο η στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η στάση της Ν.Δ. δείχνει πως ο «τοξικός δικομματισμός» που είπε και ο πρόεδρος στην τηλεόραση, αισθάνεται απειλή από το ΚΙΝΑΛ που στις δημοσκοπήσεις είναι αληθές ότι σταθεροποιείται ανάμεσα στο 12%-15%.

Θέμα που θέλει προσοχή από τη νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι και οι… πληροφορίες που προέκυψαν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης προορίζει για υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής τον Ανδρέα Λοβέρδο. Η Χαριλάου Τρικούπη λέει ότι πρόκειται για πληροφορία που δεν ξεκίνησε από το ΚΙΝΑΛ και για την οποία δεν έχει υπάρξει ούτε υπάρχει συζήτηση. Η Κουμουνδούρου χρεώνει αυτές τις πληροφορίες στο Μαξίμου καλώντας Τσίπρα και Ανδρουλάκη να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του Γιάννη Σγουρού ως κοινού υποψηφίου. Το Μαξίμου απέχει και στο επιτελείο του κ. Πατούλη ψάχνουν να βρουν αν όλα αυτά έχουν βάση αλήθειας…

  • Αναδημοσίευση από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com