Συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη για την ειρηνευτική διαδικασία στο Αφγανιστάν

by Times Newsroom 1

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Αφγανιστάν, του Πακιστάν και της Τουρκίας θα έχουν συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη αύριο, Παρασκευή, ανακοίνωσε η Άγκυρα, μετά την αναβολή ευρύτερης ειρηνευτικής διάσκεψης για το Αφγανιστάν επειδή οι Ταλιμπάν δήλωσαν ότι δεν θα μετάσχουν.

Οι σχεδιαζόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες στην Τουρκία είχαν προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου για να επιταχύνουν την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση του Αφγανιστάν και τους Ταλιμπάν υπό το πρίσμα της ανακοίνωσης της Ουάσινγκτον ότι οι ξένες δυνάμεις θα έχουν αποχωρήσει από το Αφγανιστάν ως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Καμία νέα ημερομηνία δεν ορίστηκε για τις συνομιλίες αυτές.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας διευκρίνισε ότι κατά την αυριανή τριμερή συνάντηση θα καλυφθούν “οι πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά την αφγανική ειρηνευτική διαδικασία, η συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας, της ενέργειας, της συνδεσιμότητας και της παράτυπης μετανάστευσης”.

Τη Δευτέρα το Πακιστάν παρότρυνε τους Ταλιμπάν να παραμείνουν δεσμευμένοι στην ειρηνευτική διαδικασία για το Αφγανιστάν μετά την ανακοίνωσή τους ότι θα απέχουν από συνόδους για το Αφγανιστάν έως ότου αποχωρήσουν από τη χώρα όλες οι ξένες δυνάμεις.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα των ΗΠΑ ότι θα αποσύρουν όλες τις δυνάμεις ως τις 11 Σεπτεμβρίου φέτος, δηλαδή αργότερα από την προθεσμία για την 1η Μαΐου που είχε ορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Πηγή: Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή