Σύντμηση των προθεσμιών για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ζήτησε ο Πλεύρης

Ποια θέματα έθεσε στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ

by Times Newsroom

Την ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών τόνισε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο πλαίσιο της σημερινής συζήτησης που έγινε στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι τους τελευταίους μήνες η εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στα νέα μέτρα, όπως τα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την υποχρεωτικότητα στους πολίτες άνω των 60 ετών και για το άνοιγμα της τρίτης δόσης στο 3μηνο και τάχθηκε υπέρ της σύντμησης των προθεσμιών για το άνοιγμα της τρίτης δόσης, καθώς και της ισχύος των πιστοποιητικών, υποστηρίζοντας ότι το 9μηνο που προτείνεται είναι αρκετά μακρύς χρόνος.

Τέλος, ο Έλληνας Υπουργός Υγείας στήριξε τον εμβολιασμό στις ηλικίες 5-11 που στην Ελλάδα ξεκινά στις 15/12, καθώς και την κοινή προμήθεια θεραπευτικών σχημάτων από την ΕΕ.

Υπενθυμίζεται πως η τυπική περίοδος αποδοχής για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στους 9 μήνες από τον αρχικό εμβολιασμό αποτελεί πρόταση της Κομισιόν στα τέλη του περασμένου μήνα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή