ΣΥΡΙΖΑ: 72 ώρες σιωπής για τις «τσάντες με λεφτά»

Με στοχευμένες διαρροές κάτω από το τραπέζι που εμπλέκουν ακόμα και επικεφαλής Ανεξάρτητων Αρχών και λειτουργούς της Δικαιοσύνης στα σχέδιά τους προσπαθεί να αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις καταγγελίες της ιδιαιτέρας του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή, η οποία κατέθεσε ότι έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του επιχειρηματία στον ΣΥΡΙΖΑ.

by Times Newsroom

Επισήμως ωστόσο, 72 ώρες μετά, οι καταγγελίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αναπάντητες. Ο κ. Παππάς, κατηγορούμενος στο Ειδικό Δικαστήριο, δεν πραγματοποίησε, ως τώρα, την απειλή του, ότι θα μηνύσει τη γραμματέα του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα. Και ας μην ανακάλεσε εκείνη, όπως την είχε προειδοποιήσει ο πρώην νο2 του κόμματος. Ούτε υπάρχει καμία κίνηση από τον ίδιο ή από τον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του ίδιου του Χρ. Καλογρίτσα, όπως έχει προτείνει η Νέα Δημοκρατία. Και ας έχει καταθέσει ο Καλογρίτσας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τού έφαγε λεφτά. Και αυτή η σοβαρή καταγγελία, την οποία είχε κάνει ενώπιον του Παύλου Πολάκη, μένει αναπάντητη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα. Οπως αναπάντητα μένουν και τα ρεπορτάζ για τη δράση των Παππά και Αρτεμίου επί διακυβέρνησης Τσίπρα.

Τακτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλώνεται στο να επιτίθεται κατά της δημόσιας τηλεόρασης επειδή έκανε ζωντανές συνδέσεις με τη Μητρόπολη χθες για την κηδεία του τέως βασιλιά (ανάρτηση ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη), κατά των στελεχών της Ν.Δ. που επέλεξαν να βρεθούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου (ανάρτηση Κώστα Καραμέρου), κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας επειδή δεν παρενέβη και άφησε την κυβέρνηση να ρυθμίσει το ζήτημα (Κώστας Μπάρκας). Ρίχνει όλα της τα επικοινωνιακά «πυρομαχικά» στην κηδεία του τέως, προσπαθώντας να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα εκεί που εδώ και δεκαετίες δεν υπάρχει, αλλά να βγάλει μία ανακοίνωση για την επώνυμη καταγγελία της Διαμαντή και τις μαύρες σακούλες με τα χρήματα δεν μπόρεσε.

Ούτε λέξη…

Απαντήσεις δεν έδωσε ούτε η νέα εκπρόσωπος του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, που έδωσε «εφ’ όλης της ύλης» συνέντευξη στο «προστατευμένο» περιβάλλον του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο». Και δεν έδωσε, διότι δεν ρωτήθηκε καν. Παρεμπιπτόντως, ακόμα και εκείνοι που όντως πίστευαν και υπολόγιζαν ότι η Π. Τσαπανίδου θα έδινε νέο αέρα και πιο κεντροαριστερό προφίλ στη βιτρίνα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει ήδη να αμφιβάλλουν σοβαρά.

Προσπαθώντας, δε, να καλυφθεί το μείζον θέμα με το «μαύρο χρήμα» ή να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας από μια τόσο βαριά επώνυμη καταγγελία όπως αυτή της Ευ. Διαμαντή, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται με όλο και μεγαλύτερο θόρυβο, όλο και μεγαλύτερη ένταση στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, του οποίου τη θητεία ανανέωσε χθες το ΚΥΣΕΑ.

Αγνοεί όμως το προφανές. Οτι η επίθεση αυτή κατά της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη φάση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όχι μόνο δεν μπορεί να λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός στις καταγγελίες Καλογρίτσα και της ιδιαιτέρας γραμματέας του, αλλά εκθέτουν τους εμπνευστές της στα μάτια της συντριπτικής πλειονότητας της κοινής γνώμης.

Ψάχνουν… ρότα στο ΠΑΣΟΚ

Με επαναφορά των ίσων αποστάσεων έναντι της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης, προσπαθεί τώρα να παρέμβει στο κλίμα που δημιουργήθηκε στην κοινωνία αλλά και στο εσωτερικό του κόμματός του μετά την τελευταία, σαφή στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας κακοποίησαν το νόημα των λέξεων “πρόοδος” και “σταθερότητα”», είπε μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Χαλάνδρι, αμφισβητώντας ότι ο πρωθυπουργός υπερασπίζεται την πολιτική σταθερότητα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκπροσωπεί τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Μετά από καιρό μάλιστα, ο Ν. Ανδρουλάκης έψεξε τις «πολακικές» συμπεριφορές στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «πρόοδος είναι να έχεις ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα αγκαλιάσει όλους τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη, η ενίσχυση του ΕΣΥ, αξιόπιστη Πρωτοβάθμια Παιδεία» και όχι «να ζει ο νέος με τη σύνταξη του παππού αντί να έχουμε καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας».

EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή