ΣΥΡΙΖΑ: Επιστράτευσαν τον Πολάκη να …συμμορφώσει τον Ανδρουλάκη

Οσο για τα περί “ίσων αποστάσεων” και “προοδευτικής κυβέρνησης”, καλά θα κάνει ο κ. Πολάκης να διαβάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Γιώργου Τσίπρα για… πιθανή συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής.

by Times Newsroom

Στα χαρακώματα βρίσκονται ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ., με την Κουμουνδούρου να επιτίθεται πλέον συστηματικά στη Χαριλάου Τρικούπη. Η προσωπική επίθεση Πολάκη κατά Ανδρουλάκη αποτελεί κεντρική απόφαση και σε καμία περίπτωση δεν είναι άλλη μία «κουζουλάδα» του …πιστού ελεύθερου σκοπευτή του κ. Τσίπρα, Παύλου Πολάκη.

Η περίοδος που ο κ. Τσίπρας έλεγε δημοσίως «αντίπαλός μας είναι μόνο η Ν.Δ.», δίνοντας την ίδια ώρα σήμα για επιθέσεις κάτω από το τραπέζι κατά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., κράτησε λίγο. Η μετάβαση του πολιτικού συστήματος από τον ασθενή δικομματισμό στο τριγωνικό σχήμα με ένα ισχυρό κόμμα και δύο σε μεγάλη απόσταση από το πρώτο, αλλά μικρή μεταξύ τους, βάζει δύσκολα στον Αλέξη Τσίπρα και απαιτεί κανονικό μέτωπο και κατά του ΚΙΝ.ΑΛ. Δύο σταθερές για τον κ. Τσίπρα αποδεικνύονται, πλέον, μεταβλητές.

Η πρώτη είναι ότι θεωρούσε ότι στο πλαίσιο της εναλλαγής των δύο μεγάλων κομμάτων στην εξουσία και να χάσει τις επόμενες εκλογές, θα επιστρέψει στην εξουσία στις παρεπόμενες, αλλά η δημοσκοπική άνοδος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. τον έχει… ταρακουνήσει.

Η δεύτερη ότι θα «περάσει» τις αλλαγές που θέλει στο κόμμα του, χωρίς οργανωμένη αντίδραση και κυρίως χωρίς να αμφισβητηθεί επί της ουσίας. Ηδη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με το προφίλ του αστού-αριστερού διεμβολίζει το προφίλ του «Κινηματία Τσίπρα», χωρίς να είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις του, ενώ πολλές συζητήσεις γίνονται για προθέσεις και άλλων στελεχών, όπως π.χ. η Εφη Αχτσιόγλου, που θέλουν να ανέβουν τα σκαλοπάτια της κομματικής ιεραρχίας και να διεκδικήσουν ισχυρότερο ρόλο.

Με αφορμή την απάντηση του προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ.- ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στο ACTION 24 ότι «προοδευτικές κυβερνήσεις με Πολάκη δεν γίνονται», ο «αψύς Σφακιανός» εξαπέλυσε μία προσωπική επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, που όπως εξηγήσαμε πριν μόνο προσωπική ή αυθόρμητη δεν ήταν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Πολάκης επαναλαμβάνει τις προτάσεις του για έλεγχο της Δικαιοσύνης που προκάλεσαν την αντίδραση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και επιτίθεται στον πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. επειδή δεν έχει επιτεθεί κατά του επιτελικού κράτους, επαναλαμβάνοντας όλα εκείνα τα «τσιτάτα» και τις αστοιχείωτες καταγγελίες περί πάρτι των καρτέλ, νόμους-ντροπολογίες, άλωση του κράτους, παχυλά αμειβόμενους μετακλητούς, golden boys κ.λπ. Προειδοποιεί δε περί «επανόδου του απεχθούς προσώπου του Κώστα Σημίτη» και καταλήγει με το… υστερόγραφο: «Λόγω του νεαρού της ηλικίας σου και της καταγωγής σου, σήμερα σου απαντώ ευγενικά. Η επόμενη φορά… θα είναι ΑΛΛΙΩΣ!!».

Το ΚΙΝ.ΑΛ. -και όχι ο πρόεδρός του όπως ήταν αναμενόμενο- δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση Πολάκη, βάζοντας μέσα και την τελευταία τοποθέτηση του Γ. Τσίπρα, που σήκωσε πολλή συζήτηση και μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Για πολλοστή φορά, ο κ. Παύλος Πολάκης ανέλαβε χθες να μιλήσει αντί του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας προφανώς λάβει από τον ίδιο το σχετικό δικαίωμα. Με το ύφος του και τις απειλές του επιβεβαίωσε πλήρως όσα επισήμανε ο πρόεδρός μας σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Οσο για τα περί ίσων αποστάσεων και προοδευτικής κυβέρνησης, καλά θα κάνει ο κ. Πολάκης να διαβάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Γιώργου Τσίπρα για… πιθανή συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής.

Μπρα ντε φερ

Υπό το βλέμμα της Ν.Δ. και της ελληνικής κοινής γνώμης, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με αντιπολίτευση τύπου 2014 κατά της κυβέρνησης, αλλά ενοχλείται επειδή το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν τον ακολουθεί στη δική του αντιπολίτευση και κυρίως επειδή δεν λέει- όπως ο κ. Τσίπρας έκανε και χθες- ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν ως μείζον ζήτημα το ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. ασχολείται με τον Παύλο Πολάκη, αλλά όχι με τον Γιώργο Κύρτσο, που έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά τη διαγραφή του από τη Ν.Δ. στο «Documento» του Κώστα Βαξεβάνη, ενώ σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εμφανίζει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝ.ΑΛ. ως μη παρεμβατικό στις εξελίξεις. «Τι είστε, Ελβετοί;», είχε ρωτήσει ο Παύλος Σκουρλέτης τη Νάντια Γιαννακοπούλου, με ύφος Πολάκη, μέσα στη Βουλή.

Στο ίδιο σκηνικό, το ΚΙΝ.ΑΛ. αφενός προσπαθεί να εντείνει συνεχώς την αντιπολιτευτική του προσπάθεια, αφετέρου δεν θέλει να ταυτίζεται με το λούμπεν σκηνικό που προσπαθεί να στήσουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσει και θα αυξήσει το κοινό του στον λεγόμενο μεσαίο χώρο. Θετικό για τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι ότι σε αντίθεση με τη στάση κατά της κυβέρνησης, όπου δεν είναι όλο το κόμμα του στο ίδιο μήκος κύματος, σε ό,τι αφορά τη στάση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η εικόνα είναι πιο ενιαία. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και ο Γιώργος Παπανδρέου, που στην κούρσα για την προεδρία του κόμματος δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγόταν πρόεδρος, έγραψε άρθρο στα «ΝΕΑ» για να στηλιτεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα επειδή -όπως και ο Γ. Τσίπρας- προσπαθεί ,«χαϊδεύοντας» την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, να ρίξουν δίχτυα στους ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς.

Πηγή:  eleftherostypos.gr 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή